Foamea spirituala

Pentru a atinge viata spirituala, nu este nevoie sa ne simtim rau in viata noastra materiala. Vedem asta prin exemplul sclaviei egiptene, unde evreii aveau tot ceea ce era necesar pentru o viata buna. Un nou rege a venit la putere in Egipt si cei sapte ani de foamete au inceput; oricum, aceasta este o foame spirituala, mai degraba decat una materiala.

Ei au construit orase minunate pentru Faraon: Pitom si Ramses. Ce intelegem cand spunem pentru Faraon? S-a facut pentru egoismul lor! Ei au construit o viata grozava pentru asta. Oricum, dintr-o data, s-a dezvaluit ca totul este gol…si noi trebuie sa fugim dintr-o astfel de viata, in ciuda tuturor bunatatilor ei.

Simt ca viata spirituala este mai importanta decat viata materiala si este mai bine sa mori decat sa traiesti fara ea. Nu mai pot trai o astfel de viata, am nevoie sa dezvalui spiritualul. De aceea, sunt inclinat sa fug in intuneric si in desert.

Aceasta stare este numita iesirea din Egipt. Este atunci cand o persoana trebuie sa-si schimbe prioritatile si sa le faca invers decat ceea ce este acceptat mod obisnuit. Oricum, lumea nu are deloc nevoie sa se expuna la suferinte corporale. Mai bine am suferi doar de lipsa de spiritualitate, nu de probleme materiale.

O persoana nu poate fi condusa in lumea spirituala cu un bat. Oamenii se indreapta spre religie si psihologie pentru probleme corporale. Persoana trebuie sa simta lipsa spirituala. Asta depinde de cat de repede este revelat punctual sau din inima si cat de mult suntem capabili sa diseminam stiinta Kabbalah.

Fara diseminarea acestei invataturi, eliberarea spirituala nu apare. O persoana este incapabila sa inventeze singura o metoda de revelare spirituala, ea trebuie sa o primeasca cumva. Astfel, BaalHaSulam a numit diseminarea stiintei Kabbalah Shofarul lui Mesia, caci fara asta, lumea nu are nicio sansa de schimbare in mai bine.

Din Part. 1 a Daily Kabbalah Lesson, 4.04.10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: