Formula Vietii

Cabalistii au scris cartile pentru doua grupuri de oameni: Pentru grupul numit „nivelul parintilor”, oameni asemeni lor care au dobandit spiritualitatea si care se vor imbogati prin aceste texte astfel incat sa poata face corectii in sistemul general, pregatind astfel ridicarea noastra, si pentru „nivelul fiilor”, care este in noi si ne ofera un sprijin cu ajutorul caruia sa atragem Lumina care Reformeaza.

Noi ne aflam in acelasi sistem, insa nu putem evoca influenta sa asupra noastra. Intre timp ne influenteaza prin simpla prezenta, si noi avansam prin suferinta. Insa daca evocam Luminile, noi grabim lucrurile si incepem sa avansam mai repede eliberand astfel calea.

Cum putem face asta? Cabalistii ne sfatuiesc sa facem anumite actiuni care sunt similare calitativ cu aceste sfaturi. Atributul lor este daruirea si in functie de nivelul si starea la care ne aflam, trebuie sa ne exprimam pregatirea noastra pentru daruire. Noi ne facem „cadouri” unii altora, ne conectam, vorbim despre asta in timpul lectiilor, si clarificam cuvintele Cabalistilor. Apoi, inclinatiile noastre, dorintele si eforturile se adapteaza sistemului pe care il descriu. Noi vrem sa stim ce studiem, vrem ca aceste lucruri a fie revelate in noi, si apoi Lumina vine la noi; dar ei sunt inca nerevelati, insa „inconjurati” si adusi aproape de revelatie.

Deci toata munca noastra, toata viata noastra, si toata existenta noastra, trebuie sa fie indreptata catre evocarea Luminii care Reformeaza. Se numeste „a studia Tora”. Se spune: „Am creat inclinatia rea, si am creat Tora ca si condiment, pentru ca Lumina ascunsa in ea indreapta persoana catre Sursa.” Noi actionam in functie de aceasta formula. Noi trebuie sa examinam toate componentele sale pentru a le folosi in mod corect si a reforma fiecare componenta si formula ca pe un intreg.

Din partea a 4 a Lectiei Zilnice de Cabala 24/05/2012, “Introducere la Studiul celor Zece Sefirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed