Forta garantiei reciproce pentru Conventie!

Acum ne aflam in pragul unei mari unificari: Conventia din decembrie. Pentru a ne pregati pentru aceasta conventie, trebuie sa ne preocupe permanent conectarea noastra, revelarea dorintelor noastre comune. In masura in care aceasta dorinta va fi cu adevarat a tuturor, vom fi capabili sa simtim forta spirituala din ea. In fond, unanimitatea dorintelor creeaza conditia, asa numitul vas, Lumina Reflectata, ecranul, deoarece ne conectam impreuna impotriva ego-ului nostru.  

Cu cat suntem mai egoisti in relatiile dintre noi, cu cat punem mai multa presiune asupra noastra, contra ego-ului si cerem Luminii sa ne influenteze si sa ne ajute sa ne conectam cu ceilalti, cu atat mai puternice vor fi ecranul si forta de a reusi pe care o activam pentru a ne ridica deasupra ego-ului care ne separa si ne indeparteaza unii fata de ceilalti. 

Aceasta forta de a reusi, numita si garantie reciproca, devine forta noastra comuna. Creatorul a generat dinadins fortele de respingere dintre noi, asa cum este scris: “Eu am creat inclinatia catre rau,” iar noi simtim cum ne respingem unii pe ceilalti. Dar incercam sa invingem aceste forte de respingere prin actiunile noastre si studiul comun astfel incat sa atragem Lumina care Reformeaza, caci noi dorim sa ne conectam in pofida fortelor care ne indeparteaza, in mod constant, pe unii de ceilalti, ca niste mici dracusori care se afla intre noi. Trebuie sa invingem aceste forte ale raului si sa ne conectam.

In masura in care ne straduim, cat putem noi de tare, sa fim impreuna, sa eliminam toate deosebirile dintre dorintele noastre, gandurile si actiunile noastre si sa devenim ca un om cu o singura inima, in aceeasi masura dezvaluim faptul ca numai noi ne putem ajuta unii pe ceilalti sa dobandim aceasta aspiratie comuna catre conectare, asa cum este scris: “Omul il va ajuta pe vecinul sau.”

Apoi, in aceasta aspiratie comuna, vom descoperi ca nu suntem capabili sa ne conectam. Dar, deja am descoperit dorinta noastra comuna sa ne unim, in locul dorintelor individuale, separate, de a ne conecta cu ceilalti. Aceasta dorinta comuna este numita rugaciunea celor multi, o rugaciune comuna. Si apoi, cererea noastra catre Lumina, catre Creator, se inalta tocmai din aceasta rugaciune comuna. Iar ajutorul de Sus vine numai ca raspuns la aceste eforturi mutuale, ceea ce inseamna ca el vine din interior, din unitatea mai presus de nivelul nostru. Aceasta se numeste MAD, Lumina corectoare care creeaza o conexiune intre noi, in ciuda fortelor de respingere.

Aceste forte de respingere sunt numite “Aviut” (grosimea dorintei), iar fortele de conectarea sunt numite “ecran.” Aceste doua forte, impreuna, pe care le dezvoltam pentru a darui la un nivel mai ridicat, sunt numite Lumina Reflectata deoarece noi ne dorim sa fim exact ca Lumina care ne-a corectat, si anume, dorim sa daruim. Atunci realizam care este conditia ca Daruitorul, Creatorul sa ni se reveleze.

Completam toate aceste etape doar cu ajutorul Luminii care Reformeaza. Aceasta Lumina poate straluci asupra noastra chiar si atunci cand nu ii cerem nimic, ca niste bebelusi care nu stiu de ce tipa, dar, cu toate astea, el sunt ingrijiti. Alternativ, putem incepe sa distingem de ce anume avem nevoie si, atunci, rugaciunea noastra devine mai directionata si mai bine gandita. Sau, in mod constient, ridicam cererea noastra in directia corecta, stiind, cu siguranta, ca cerem abilitatea de a darui pe un nivel mai inalt.

Dar totul este facut de catre Lumina care Reformeaza. Ca sa va spun adevarul, ce ar putea fi mai bine decat citirea constanta a Zohar-ului si efectuarea tuturor acelor actiuni… Acesta este starea ideala. Dar realitatea este in asa fel incat omul trebuie sa mearga la munca, sa-si vada de treburile zilnice si apoi, sa vina sa-si inalte rugaciunile timp de cateva ore. Mai intai strange diferite probleme, dorinte, aspiratii si sperante in interiorul sau si, mai tarziu, se intoarce catre Zohar. Iar atunci ne conectam cu totii si ne inaltam rugaciunea noastra comuna, studiind impreuna.  

Din partea a doua a Daily Kabbalah Lesson 11/23/2011, The Zohar


Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed