Forta Iubirii este in rezistenta Urii

Suntem incapabili sa primim in dorintele noastre, deodata toata Lumina daruirii, care este pregatita pentru noi. Solutia pentru aceasta problema este simpla: sa o primim in mici doze, generatie dupa generatie si sa lasam miliarde de pesoane si nu o singura persoana sa munceasca cu aceasta, in fiecare generatie. In acest fel, vom primi toata Lumina intr-un singur vas al sufletului comun.

Scopul, totusi, este de a colecta toate partile sparte ale sufletului comun care au fost sparte deliberat de Sus, si acum se simt separate si ostile una fata de alta. Ura care exista intre noi cuprinde intreaga forta a conexiunii care a fost menita sa ni se descopere prin receptie pentru daruire. Totusi, aceasta nu s-a intamplat si ne-a condus la primire pentru sine.

Deci, aceasta forta de diviziune se transforma in timpul spargerii in opusul ei si este acum la dispozitia fiintelor create. Corectand ura, in toate generatiile anterioare si in multiplele parti din fiecare generatie, tot ceea ce facem este sa recuperam conexiunile dintre sufletele separate. Cu alte cuvinte, scopul nostru este nu sa primim Lumina de dragul daruirii, ci sa reconectam fragmentele care au rezultat in urma spargerii. Dobandind conexiunea, creatura va obtine puterea daruirii si, mai tarziu, va obtine primire pentru daruire.

Trebuie sa realizam corectarea starii de separare dintre noi si construirea de relatii bazate pe daruire si iubire este rasplata noastra. Nu numai ca Creatorul ne-a spart in particule multiple; cel mai important este ca,au fost separate de ostilitate. Pentru a le corecta, oamenii trebuie sa le colecteze si conecteze aceste particole la loc, impreuna. Trebuie sa acordam atentie la acest aspect, mai degraba decat sa ne concentram la Lumina care incepe sa se releve in noi. Lumina care corecteaza dorintele noastre, Lumina iubiriii si a daruirii, trebuie sa coboare la noi, inainte de toate.

Din partea a patra a Lectiei zilnice de Cabala, 14.07.10, Introducere la Cartea Panim Meirot uMasbirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: