Frica de Dumnezeu este comoara lui

Baal HaSulam, Shamati 38, “Frica de Dumnezeu este comoara lui”: “The Fear of God Is His Treasure”: In avutia Lui, Creatorul are ca singura comoara frica de Dumnezeu.

Exista patru nivele de dezvoltare:

Aceasta lume materiala in care existam cu totii

Nivelul (stadiul)de “pregatire”, oameni care au punctul in inima si ii cresc importanta deauspra acestei lumi, deasupra egoismului existent la acest nivel

Cainta (corectia) din teama, nivelul lui BinaHafetz Hesed in  care o persoana se schimba intr-o persoana corecta. In acest stadiu toate cele 613 dorinte ale sufletului sunt corectate ca “sa daruiasca pentru a darui”

Cainta (corectia) din dragoste, gradul de corectie completa, la stadiul in care toate cele 613 dorinte sunt corectate in “a primi pentru a darui”, asemanator Creatorului.

Gradul fricii este extrem de important, este un pas important pe drumul devenirii asemanatori Creatorului. Incetul cu incetul, treptat, Lumina creste dorintele egoiste intr-o persoana care se ridica deasupra lor si alege sa se asocieze cu punctul din inima. Mai tarziu, la nivelul iubirii, el incepe sa foloseasca dorinta lui “de a primi ca sa daruiasca”.

Astfel, stadiul fricii reprezinta vasul prin care o persoana dezvaluie Creatorul (Lumina Infinitului) cand atinge urmatorul nivel, al dragostei. Etapele de dezvoltare isi schimba reciproc ritmul propriu, iar frica este singurul lucru pentru care trebuie sa ne facem griji in mod constant, deoarece frica este munca la ecran si Lumina Reflectata, ca sa ne tina deasupra dorintelor nostre in orice moment.

Desigur, toata munca este facuta de catre Lumina, dar trebuie sa o cerem singuri. Obligatia grupului este sa aiba grija de scop si sa ii creasca semnificatia mentinand unitatea si conectarea pe  care orice vas o are: intentia de dragul daruirii se inalta deasupra egoismului sau.

In acest fel ne ajutam repricoc, ne unim punctele din inima, si forma vasului in care putem primi comoara. Cand unitatea noastra se va manifesta, imediat Lumina se va revela in aceasta unitate.

Din partea intaia a Lectia zilnica de Cabala 10/1/10Shamati 38

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: