Functia Spirituala A Acestei Lumi Si Corpurile Noastre Fizice

Intrebare: Daca aceasta lume este imaginara, nu inseamna asta ca toate actiunile noastre in aceasta lume nu au nici o legatura cu scopul creatiei?

Raspunsul meu: Nu, pentru ca tu trebuie sa functionezi, sa te ajuti singur si sa-ti construiesti viata in lumea noastra cu scopul de a exista. Pentru a ajunge in lumea spirituala, trebuie mai intai sa fii dezamagit de existenta ta corporala. Asta te va face sa te gandesti in ce fel sa executi actiunile spirituale si apoi vei incepe sa-ti conectezi viata din aceasta lume cu spiritualitatea. Intreaga ta existenta aici va fi apoi directionata spre dezvoltarea sufletului.

Tot ceea ce faci in acesta lume imaginara se va transforma in spiritualitate. In consecinta, aceasta lume va disparea, intrucat tu deja ai primit tot ce ai nevoie de la ea pentru starea ta eterna. Ea dispare pentru ca se dizolva complet si in intregime in procesul de completare a punctului din inima.

Asta reprezinta corectarea acestei lumi. Totusi, acesta nu se poate schimba de unul singur, intrucat este incapabil de a obtine calitatea de a fi altruist direct. Corpul nostru de proteine si materia fizica nu pot exista de dragul altruismului. Desi toate componentele sale de pe nivelele neanimat, vegetativ si animat isi dau una alteia pentru binele unei existente comune, ele nu fac asta in mod constient.

Totusi, daca eu folosesc intreaga lume cu scopul de a exista pentru a putea sa-mi dezvolt sufletul, voi folosi, prin urmare, aceasta lume intr-un mod corect si o voi consuma in intregime. Celelalte nivele ale naturii (neanimat, vegetativ si animat) sunt legate inconstient unul de celalalt intr-o conexiune globala si armonioasa. Intre timp, oamenii folosesc aceste nivele, inclusiv eu-rile lor animate, cu scopul de a executa o actiune altruista in suflet, pe nivelul superior. O fiinta umana, prin urmare, isi ridica intreaga fiinta corporala odata cu ea.

Omul nu trebuie sa corecteze obiectele neanimate din natura sau platele si animalele; ele sunt deja corectate. Mai mult, in vreme ce existam in corpurile noastre de animale, trebuie sa folosim doar ceea ce este esential pentru a trai si sa directionam orice altceva spre corectarea punctului din inima. Apoi tot ce este pe nivelele neanimat, vegetativ, animat si uman in aceasta lume va fi in echilibru cu nivelul spiritual.

Se pare ca nivelele neanimat, vegetativ si animat sunt reciproc incluse unul in celalalt si sunt controlate de Creator, fara intentia lor personala. Noi, oamenii trebuie, de asemenea, sa aprovizionam corpurile noastre animate cu tot ceea ce este necesar ca ele sa existe pentru binele dezvoltarii spirituale. Corpurile noastre animate sunt deja pregatite pentru a fi folosite intr-o forma spirituala.

Nu-mi pot face corpul sa daruiasca si nu pot sa-i schimb regulile. Totusi, in vreme ce acesta exista pe nivelele neanimat, vegetativ si animat ii pot adauga intentia de a fi folosit intr-un mod corect – pentru existenta trupului si pentru dezvoltarea sufletului. In acest fel, el participa la intreaga corectare. Cu acest tip de atitudine din partea noastra, intreaga creatie va ajunge la perfectiune si corectare. In consecinta, nu exista o singura parte a dorintei, chiar in aceasta lume imaginara, care sa nu fie supusa corectarii.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: