Functia unui Cabalist

Un Cabalist are doua functii: una legata de  Creator si cealalta legata de fiintele create. In multe cazuri, ele sunt interconectate si una o afecteza pe cealalta, dar sunt totusi doua misiuni diferite.

In legatura cu Creatorul, Cabalistul face un anumit gen de munca in sistemul de care apartine. Acolo, el este conectat cu Cabalisti din toate generatiile care apartin acestui sistem si corecteaza suflete. El isi realizeaza menirea sa in adancul sufletului, in locul in care apartine sistemului. Revelandu-L pe Creator, Ii face placere.

In ceea ce priveste fiintele create, care nu au avut inca atingerea individuala, in ceea ce priveste abilitatea sa cea mai buna, isi impartaseste cunostintele despre intelepciunea Kabbalah si ii ajuta sa se apropie de sistemul superior, sa il patrunda in mod constient, si sa faca parte din corectie.

Ca sa poata realiza asta, Cabalistii scriu carti. O carte este o revelatie. Fiecare generatie are nevoie de carti noi intrucat cu fiecare noua incarnare a sufletelor, devine reinoit. Ei sunt caracterizati de un si mai mare egoism si de un nou tip de perceptie. In afara de asta, chiar in lumea noastra corporala, conditiile pentru ca Creatorul sa fie revelat se schimba de asemenea.

De aceea, Canalistii trebuie sa imbunatateasca metoda Cabalei. Este exact aceasi metoda care a fost dezvaluita de Adam, dar in fiecare generatie trebuie sa se potriveasca cu dorinta colectiva. Pe masura ce dorinta creste, conditiile dintre Creator si noi se schimba, si despre asta scriu Cabalistii.

Cand dorim sa intram in profunzimea textelor Cabaliste, vedem ca nu sunt simple litere si cuvinte, ci mai degraba un mecanism care lucreaza aupra noastra pe masura ce vorbim. Textul este un program care este dat unei persoane ca sa lucreze cu dorinta sa si astfel sa corespunda sistemului superior. Asta se intampla atunci cand persoana devine parte a sistemului.

Prin carti, Cabalistul preda studentilor cum sa construiasca intentia, cum sa actioneze si interconecteze. Mai mult, el trece si  fortele interne ale sistemului spiritual. Patrunde persoana in timp ce citeste, dar o afecteaza doar cu conditia ca ea sa doreasca sa se schimbe sa fie asemenea Cabalistilor ale caror cuvinte le citeste si de aceea doreste sa patrunda textul si sa dezvaluie ceea ce este descris.
Din  Kabbalah pentru incepatori “Cine este  Kabbalist?” 12/13/2010

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: