Ganduri Sumare Asupra Shamati, “Care Este Motivul Pentru Care Cineva Simte O Greutate Atunci Cand Se Anuleaza Inaintea Creatorului?”

Scopul muncii este anuarea ego-ului si incercarea de a ne conecta intre noi. Greutatea pe care o simtim in aceasta munca vine din lipsa sentimentului importantei acestei munci.

Dimpotriva, totul este astfel aranjat astfel incat eu simt ca nu sunt luat in considerare:”De ce trebuie sa ne conectam? Cu cine ne conectam?” Ma uit la oameni si la fetele lor, la personalitatile lor, si nu simt nici o nevoie de a ma conecta cu ei. Ma aflu intr-o asemenea ascundere incat realitatea pe care o vad ma respinge din a ma conecta.

De aceea Cabala recomanda construirea unui mediu, a unui grup, astfel incat acesta sa reveleze importanta conexiunii si iubirii prietenilor. Aceasta este asa pentru ca, cu cat este mai importanta conexiunea dintre noi, cu atat noi vom fi mai capabili sa ne anulam si sa incepem sa ne conectam cu ceilalti Daca nu gasesc o cale sa obtin puterea, importanta conexiunii, as putea rataci mlti ani neputand sa ma apropii de altii pentru a ma conecta cu ei din inima. Desigur, daca acestea se intampla, nu obtin nimic.

Am auzit multe plangeri de la oameni care deja sunt cu noi de ceva timp:”Ma aflu aici de mult timp, ce se intampla cu mine? De ce nu avansez?” Nu le-am raspuns, dar as vrea sa le spun:”Esti aici de zece ani? Mie mi se pare ca abia ai ajuns aici. Te-ai conectat cu grupul? Ai incercat sa construiesti Sechina (Divinitatea), locul unde Lumina superioara iti va fi revelata si unde vei locui? Ti-ai facut griji asupra vasului care merita revelarea pe care o ceri? Asta este ceea ce ai de facut. Ai facut asta? Deci, de ce numeri zece ani? Poate in timpul acestei perioade ai mers inapoi nu inainte?”

O persoana nu isi poate examina corect eforturile pe care le face pentru a se conecta cu ceilalti, insa calculeaza anii calendaristici, in concordanta cu revolutia Pamantului in jurul axei sale in jurul soarelui. Insa nu cumva oare persoana se intoarce de mai multe ori pana cand isi atinge scopul? El ramane la fel, si acesta este un semn ca nu a trecut nici macar un an.

Din lectia 6 de la  Congresul din Toronto 9/18/11

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed