Garantia mutuala, cheia noii lumi

Intrebare: Care este principiul garantiei mutuale si care este rolul ei in balanta lucrurilor despre care vorbesti?

Raspuns: Garantia mutuala este principiul care opereaza la toate nivelele de mineral, vegetal si animal si ar trebui sa lucreze si la nivelul uman in conexiunea dintre noi. Studiind natura, vedem ca toate elementele ei sunt legate printr-o regula privita ca o „garantie”. Pana la urma, daca o parte inceteaza sa mai aiba grija de cealalta, organismul va muri. Totul este conectat mutual, exista in homeostaza, in relationare reciproca, in schimb de nutritie si informatie.

Ca si in corpul nostru, inima, plamanii, rinichii si toate celelalte organe ale lui, servesc intregul organism. Niciun organ nu lucreaza pentru el insusi, sunt toate legate impreuna. Fiecare din ele serveste pe celelalte si nu pe sine; ia de la corp atat cat ii este necesar pentru munca lui pentru intregul corp. In plus de asta, nu pretinde nimic.

Cate calorii, cata informatie si ce abilitati certe am? Exact atata cat este necesar pentru a putea folosi tot ce am pentru a darui organismului intr-o forma speciala, inerenta mie, astfel incat sa dau organismului ce are nevoie. Tot ce intra in mine este multiplicat prin abilitatile mele pentru a face servicii speciale in intregul corp, si asta este ceea ce scot din mine. In ceea ce ma priveste, nu tin nimic pentru mine, ci doar folosesc totul pentru a-mi indeplini misiunea cu respect pentru intregul sistem.

Dar ce deduc eu din asta? Dupa ce incepem sa traim la acest nivel de armonie, intr-o forma perfecta, integrala, fiecare din noi castiga dreptul de a apartine unui grad mai inalt, unui nivel complet diferit de existenta. Atunici atingem starea in care nu mai suntem simpli locuitori intr-un corp biologic, proteic, ci simtim, de asemenea, emotiile si mintea gradului uman.

De ce este asa? In animale, corpul lucreaza natural, in conexiune instinctiva intre ele, in balanta cu natura. Aceasta este asa fiindca la nivelel mineral, vegetal si animal totul actioneaza in conformitate cu homeostaza.

Dar daca omul intra in acest tablou integral al gradelor mineral, vegetal si animal in armonie, intr-o forma la fel de bine integrata, face asa impotriva vointei sale, efectuand o multime de cercetari, de experimente si de auto analiza. El se inalta pe sine la nivelul integral si isi ia cu el mintea si simturile. Apoi el studiaza acest sistem de sus fiindca l-a obtinut. Insa, fara sa-l obtina, el nu poate exista ca parte integranta alaturi de toti ceilalti oameni.

Apoi, fac un pas in afara mea si incep sa experimentez acest sistem. Nu ma vad pe mine ca parte din ceilalti, dar percep pe noi toti ca pe unul si acesta este cel mai inalt sistem numit „Adam”sau „Om”, identic cu omnipotenta natura. De aceea, noi ne ridicam la acest nivel, nu fiecare din noi, individual, ci toti impreuna, in sistemul nostru comun. Putem vedea cum suntem noi legati si sa dezvaluim o dimensiune comuna numita „Umana”.

Insa astazi, noi nu am atins gradul uman fiindca suntem guvernati de egoul nostru, programat in noi de natura. De aceea suntem vazuti ca animale. Azi, noi nu putem fi recunoscuti ca umani fiindca nu avem nimic autentic al nostru. Noi traim si actionam instinctiv, in interiorul nostru, in interiorul dorintei noastre de placere.

Dar noi mergem impotriva dorintelor noastre si construim sistemul nostru de relatii, garantia mutuala, si apoi ne inaltam la nivelul sistemului integral, natura omnipotenta. Astazi insa, noi actionam sub acest nivel.

Din discutia despre o noua carte din 7/11 2011

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: