Gaura neagra a egoismului

Unele stele sunt atat de dense incat lumina nu poate scapa din campul lor. Noi ne aflam, de asemenea, in interiorul egoismului nostru ca si intr-o gaura neagra si nu putem scapa din ea, nici in sentimente sau perceptie. 

Acest sentiment al meu, ca sunt strans si inchis in mine insumi si simt toata realitatea doar in mine, insemnand sentimentul meu ca nu il simt pe Creator si lumea exterioara, incat am nevoie disperata de El – este pregatirea necesara (Kli) pentru revelarea spiritualitatii. Asta se intampla in toate starile si toate gradele. 

La inceput, trebuie sa dezvalui ce imi lipseste, incepand prin a dezvalui negativitatea. Gradual, ridic, prin mine insumi, senzatia de deficienta si dorinta pentru gradul urmator. Initial, doar ma gandesc ca as putea obtine ceva din asta pentru starea mea actuala. Apoi incep sa ma gandesc ca gradul urmator este el insusi superior. Acest grad devine atat de important pentru mine incat vreau sa uit de beneficiile pe care le pot obtine pentru starea mea actuala si devin dezinteresat de asta. 

Vreau sa fiu pe si in interiorul gradului urmator, asa incat resping complet gradul meu actual si toate beneficiile sale. Sunt pregatit sa dau orice in schimb, ca sa obtin gradul Superior. Astfel imi schimb valorile de la lumea inferioara, la Lumea Superioara si, daca o doresc cu adevarat, urc si intru in ea. 

Din Part. 3 a Daily Kabbalah Lesson 31.04.10, Baal HaSulam, Scrioare 13, 1925, pg. 25

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: