Genele Ascunse ale Dezvoltarii

Daca nu ar fi fost nici o scânteie a daruirii in interiorul dorinţei de placere, nu s-ar fi dezvoltat. Cum a ajuns o fiinţă umană sa evolueze dintr-o maimuţă? O maimuţă funcţionează doar prin instinct, şi o întrebare uriasa apare: Cum în procesul de evoluţie, din ce tip şi natură, şi în ce mod a aparut brusc omul? Cum s-a putut dezvolta dintr-un animal?

Dorinţa lui de a cunoaşte forţa superioară, pe Creatorul său, a ridicat un om deasupra animalelor. Este explicat de prezenţa unei scantei spirituale, dezvoltandu-se intr-o fiinta umana. Aceasta scanteie poate fi de patru tipuri, patru niveluri, şi de aceea există diferite tipuri de oameni mai mult sau mai puţin apropiati de munca spirituală.

Daca scânteia spirituală începe să vorbească în interiorul dorinţei mele de a ma bucura, am deja doua calitati- una împotriva celeilalte. Le pot compara şi decide ce să fac: să lucrez de dragul egoismului meu sau de dragul scânteii de daruire.

Scânteia de daruire poate aduce dorinţei mele de a ma bucura un mare castig. Dacă am fi fost ghidati doar de dorinţa de a ne bucura, am fi rămas animale care nu evoluează. Dar dacă avem scânteia care poarta forţa daruirii, începem s-o folosim în avantajul nostru. Astfel, omenirea s-a dezvoltat.

La început, un om obisnuia sa aduca prada in pestera lui doar pentru familia sa. Dar apoi a văzut că era prea mult, iar familia lui nu putea mânca tot. Apoi, el a dat o jumătate vecinului său şi a schimbat-o pentru ceva util. Dorinţa egoistă a crescut în mod constant, iar el nu a vrut doar să împartă cu toată lumea; astfel, a început schimbul reciproc avantajos.

Dorinţa de a te bucura a crescut, dorinţa de a darui a crescut în acelaşi timp, iar omul a devenit mai inteligent. El a inventat comerţul şi pieţele, care există astazi. Doar ea a stimulat toata dezvoltarea noastra, aşa cum se spune: „Duceti-va si castigati bani unul de la altul”

Dar acesta nu a fost principalul câştig, au fost calitatile pe care le-am învăţat unul de la altul, în cadrul acestui tip de comerţ. Astfel, dorinţa de a te bucura a crescut datorita prezenţei dorinţei de a darui în ea.
Din partea a treia a Lectiei zilnice de Cabala, 11/04/12  „Poarta Intentiilor”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: