Genetica spirituala

Studiul celor Zece Sefirot, Part. 15, Nr. 139: Cand Mochin al Aba si Ima intra in ZA, Aba are Hochma-Bina si Hessed de Aba atasat lui Hochma si Hesed de Ima aproape in NHY. Si Bina si Gevura de Aba atasate lui Bina si Gevura de Ima in NHY. Astfel AVI se regrupeaza la MA si BON.

Initial, Partzuf Aba are Hochma si  Hesed, Bina si Gevura. La fel este si pentru Ima. Dupa acest process se aseamana genetic: Hochma si Hesed de Aba si Hochma si Hesed e Ima se unesc impreuna si formeaza MA de AVI. Bina si Gevura de Aba si Bina si Gevura de Ima unite impreuna formeaza BON de AVI.

Formatiunile rezultate sunt inrudite unul cu altul ca si ZA si Malchut. Ca rezultat al acestor forte spirituale, observam  acest proces in lumea noastra in aproape orice : cateva parti tin de organismul masculin, altele de cel feminin, se unesc impreuna si formeaza un nou corp.

Urmarile acestui proces se manifesta in miliardele de fenomene si tot felul de conectari la toate nivelurile : mineral, vegetal si animal. Intre timp, Studiul celor Zece Sefirot explica acest proces la nivel „uman„, nivelul sufletelor.

Mai mult, insusi ZA are parti din MA si BON, la fel cum  Nukva are MA si BON deoarece acolo nu exista Partzuf care sa contina ambele parti, MA si BON. Conform acestora, acolo nu poate fi un organism care sa contina doar parti masculine (MA) sau feminine(BON), ci fiecare trebuie sa includa ambele, atat componente masculine cat si feminine, pentru ca Lumina nu poate exista fara vase (dorinta) si nici vasele (dorinta) fara Lumina.

Din partea a 3a  Lectia zilnica de Cabala 10/12/10, Talmud Eser Sefirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: