Geometria sentimentelor

Talmud Eser Sefirot, Volumul 1, pag.37, nr.1: Aceasta linie este asemanatoare unui tub subtire prin care Lumina de la Lumina Superioara a Infinitului se amplifica in lumi, in locuri unde exista defecte.

Recomand vizualizarea nu a anumitor forme geometrice ca si linia sau cercul, ci relatia dintre doua obiecte. Vizualizez doua proprietati,conectarea carora poate ajunge la un cerc (fara limite) prin intermediul unei linii (limitata).

Haideti sa luam de exemplu, relatia dintre doi oameni. Conectarea dintre ei poate avea forma de cerc sau linie dreapta. De aceea, incearca sa nu pictezi aceste forme in figuri geometrice ci mai degraba vizualizeaza-le pe calea emotiilor.

Intrebare: Ce inseamna sa te raportezi la prieteni prin intermediul unui cerc?

Raspuns: A cui dorinta este mai importanta, a mea sau a prietenilor? De fapt, noi toti vorbim despre dorinte si restrictii, nu-i asa? Lumina Abundentei este prezenta si umple totul. Depinde de dorinta: inspre ce dimensiune te rotesti si te indrepti. Deci, in concordanta cu acestea, ia o decizie despre cum te raportezi la ceilalti.

Daca dorinta lor inseamna totul pentru tine, atunci accepta-i in asa fel incat sa nu le judeci actiunile si faptele, ceea ce inseamna ca umpli cercul. Cu ce il umpli? Il umpli cu atitudinea ta. Atitudinea ta poate fi de asemenea ca o linie dreapta sau un cerc.

Si daca este asa, poate insemna ca va transformati in cercuri sau numai in unul, daca unul sta deasupra celuilalt. Cheia pentru acum este sa continuam sa traducem aceste intelesuri in sentimente.

Din partea a 3a a Lectiei zilnice de Cabala 10/15/10, TES

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed