GPS-ul spiritual

Intrebare: Cand conduceam , la intoarcere de la Conventia de la Beer Sheva, ma uitam la GPS-ul meu cum ma ghida si ma avertiza de camerele ascunse de la intersectii. Ma gandeam, de ce nu este niciun sistem de navigare ca acesta in lumea spirituala, care sa ne prezica drumul? In loc de asta, noi trebuie sa ne incredem in instructiunile unui Cabalist si in avertizarile profetilor.

Raspuns: Nu este niciun sistem de navigatie ca acesta in lumea spirituala. Asta pentru ca in lumea noastra, tu calatoresti intotdeauna in interiorul aceleiasi dorinte egoiste, care este cateodata mai mare si cateodata mai mica. De aceea esti capabil sa faci anumite presupuneri despre viitor si, la fel, sa te bazezi pe experienta celorlalti. Oamenii, chiar au creat instrumente pentru tine sa-ti arate calea si sa poti fi capabil sa vezi intregul proces si fiecare pas al caii. Asta iti da posibilitatea sa spui dinainte ce inseamna sa  devii mare si adult, la fel cum se spune copilulului care vrea sa creasca si sa devina pilot.

Totusi, in dezvoltarea spirituala trecem prin stari in care suntem incapabili sa prezicem si sa ne imaginam lucruri, dinainte. De aceea nu poate fi un sistem de navigatie de niciun tip, acolo. Asta, pentru ca nu putem vedea urmatoarea imagine, dinainte, si ne lipsesc instrumentele pentru a percepe aceste imagini. In loc de asta ne este aratata o imagine opusa, nedorita. Daca poti intelege ca lipsa de dorinta de a te conecta cu ceilalti este forma viitoare de care ai nevoie pentru a o tranforma in opusul ei, aceasta iti va servi ca un GPS spiritual. El exista, dar ne arata imaginea opusa, una care este neplacuta pentru ego-ul nostru, dorinta de a primi placere.

Din acel punct mai departe, totul depinde de modul in care accepti toate aceste stari. Totusi, cand intalnesti ceva de acest gen, de obicei te intorci si mergi inapoi, gandind ca scopul este acolo. Te gandesti, Scopul spiritual este foarte usor si placut. De ce trebuie sa merg acolo? Ar fi bine daca m-as intoarce un pic. De indata ce te dai de-o parte, imediat obtii GPS-ul si toate instrumentele aceste lumi, la fel ca si suportul tuturor, beneficiul opiniilor sociale si tot restul. Asa intra oamenii in necazuri.

Din partea a patra a Lectiei zilnice de Cabala, 3.08.10, Introducere la Cartea Panim Meirot uMasbirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed