Gradul echivalentei independente

Daruirea si primirea sunt singurele doua caliatati in lume. Folosim termeni diferiti ca sa descriem caliatea daruirii: credinta, mila, bunatatea, iubire, Shechina(divinitatea), Creatorul si asa mai departe. Toti acesti termeni descriu forta daruirii, forta Creatorului.

Primirea, cu toate ca este negativa si opusa daruirii, a fost create de mila (Hesed), o binevoitoare forta a daruirii. Sfarsitul actiunii este in gandul sau initia inseamna ca totul este pregatit in acest fel pentru a aduce creatura catre independenta. Apoi, situata intre cele doua forte, va fi libera sa isi afirme independenta folosind-o conform alegerii sale.

In interiorul acestor doua proprietati, fiinta create descopera a treia linie: pe ea insasi. De fiecare data cauta o oportunitate sa daruiasca Creatorului prin aplicarea corecta a proprietatilor de a  primi si a darui. Nici una din ele nu apartine creaturii, si cu ajutorul lor scoate daruirea din ea spre Creator. Astfel creatura isi gaseste independenta , statutul, tocmai pentru ca toate fortele si scopurile sunt afara, in timp ce ea doar decide la ce sa le foloseasca.

Aceste conditii sunt pregatite pentru noi in avans. Gradul „vorbirii„ se naste din combinatia calitatilor  si actiunilor prin care devenim echivalenti Creatorului cand ne construim pe noi insine in imaginea Lui manifestata in aceste circumstante.
Din prima parte a Lectia zilnica de Cabala 10/12/10, “Principiul  milei”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed