Grupul: O structura si o conexiune

Întrebare: Cât de departe trebuie să merg deasupra raţiunii, daca grupul imi pare greşit? Este scris, Nu sta la o adunare de proşti. Ce ce intamplă daca prietenii daunează progresului meu spiritual?

Răspuns: Ai drepatate, totuşi omul trebuie să înţeleagă că această stare i-a fost trimisă  de Sus. El nu vede niciodata adevărul. Daca, în loc să ii critice în mod constant pe  ceilalti îi acceptă deasupra ratiunii, atunci, chiar şi o scânteie spirituală minusculă de la prietenii săi îl va ajuta sa avanseze.

Trebuie să percepm realitatea în felul în care este. Nu am fost pus în niste condiţii accidentale, întâmplătoare, ci în situaţia pe care Creatorul a creat-o pentru mine. El este cel care determină ceea ce văd şi simt. De aceea, omul trebuie întotdeauna să avanseze deasupra raţiunii. În timp ce ajut să construiesc grupul şi folosesc un criticism constructiv, în acelaşi timp, din punct de vedere spiritual, trebuie să văd întotdeauna starea curentă ca cea mai buna pentru avansarea mea.

Confruntările dificile şi coliziunile care apar în formarea grupului nu apartin spiritualităţii. Aceasta este munca materială, dar în proces noi construim, distrugem şi construim din nou.

În acelaşi timp, într-o dimensiune complet diferită, fiecare dintre noi îşi consideră prietenii mari, îşi înclină capul înaintea lor şi îi vede ca îngeri trimişi de Creator.

Vorbim de două dimensiuni ale percepţiei şi trebuie să învăţăm să le separăm una de alta. Pe de o parte, grupul este o structură din această lume. Pe de alta, grupul este o conexiune de suflete în care trebuie să fiu inclus. Aceste dimensiuni ale percepţiei grupului, necesită atitudini diferite.

Pot să nu fiu de acord cu forma diseminării, cu prietenii care lipsesc de la lecţii şi nu îşi îndeplinesc responsabilităţile lor în structura generală, dar atunci când mă unesc cu ei de dragul progresului spiritual, atunci trebuie să avansez deasupra opiniilor şi cunoştinţelor mele şi să mă fac mic în faţa lor.

Din prima parte a  Daily Kabbalah Lesson 10/10/10, Însemnătatea a deasupra raţiunii

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: