Hai să nu pretindem „dă-mi”!

Eu cred că în timpul Convenţiei We! Din New Jersey vom obţine o conexiune pe care suntem deja capabili să o creăm. Este atunci când fiecare uită de el însuşi şi se dăruieşte societăţii, se scufundă total în sentimentul comun de unitate şi în sufletul colectiv corectat, în care nu se simte pe el însuşi, ci numai această dorinţă colectivă.

În afară de asta, fiecare doreşte şi face tot ceea ce este posibil, să păstreze această stare în noi pentru totdeauna, şi să o folosească pentru a se înălţa din ce în ce mai sus. De altfel, numai mulţumită unui astfel de mediu, prin aplicarea efortului mutual în ceea ce-l priveşte, adică eu faţă de el şi el faţă de mine, vom revela forţa altruismului în interiorul lui. Atunci, noi vom obţine proprietatea de Bina, fără a aştepta vreo reacţie sau feedbeack pentru noi înşine. Vom rămâne bucuroşi să fim conduşi de proprietatea pură de altruism.

Primesc putere şi suport pentru asta numai de la mediu. Eu trebuie să-mi dezvolt o astfel de abilitate, altfel, nu va fi considerată realizarea mea.

Evident, pentru egoismul meu curent, aceasta pare iraţional. De ce am nevoie să-mi creez singur societatea care mă va bulversa şi va împărţi cu mine valorile ei, forţându-mă să fac la fel şi chiar să mă bucur de asta? Voi obţine totuşi vreun beneficiu?

Adevărat, nu voi obţine nimic pentru egoism—dar mă voi ridica deasupra naturii mele. Acesta este prima treaptă de corecţie numită „credinţa deasupra raţiunii”. Mai târziu, mulţumită acestei credinţe, voi atrage Lumina de Hohma (Înţelepciune) „în interiorul raţiunii” în dorinţă, prin primire în favoarea dăruirii. Dar întâi de toate, trebuie să mă înalţ peste dorinţa egoistă.

Dar din păcate, noi stăm precum copiii, într-o atitudine de încăpăţânare şi îi cerem Creatorului să se dezvăluie, uitând complet cine este Creatorul şi ce implică dezvăluirea Lui. Noi avem toate conditiile pentru revelarea proprietăţii de altruism: dă-i drumul, fă-o! Dar este proprietatea de altruism cea care va fi revelată, şi nu o nouă umplere foarte bine deghizată pentru egoismul vostru.

Iar dezamăgirile noastre doar ne arată cât de egoiste sunt aşteptările noastre. Nici măcar nu ne dăm seama că pretindem :dă-mi!

De aceea forţa garanţiei mutuale este atât de vitală. Furnizeză fiecăruia încredere, fundament, necesitatea de a se ridica peste ego-ul său, altruism fără altă consideraţie de sine şi compensare. Aceasta este prima proprietate a Binei pe care trebuie să o obţinem.

Singurul lucru pe care putem să-l facem în starea noastră este să cerem în mod constant ajutorul mediului. Mai mult, cineva nu va trebui să ceară unele împliniri pentru el însuşi ci numai suportul care să-i permită să stea deasupra pretenţiilor egoiste. Bucuria vine din „faptele bune” de la o mişcare exterioară faţă de ceilalţi, fiindcă asta te face asmănător Creatorului.

Din prima parte a Lecţiei zilnice de Cabala 3/21/2011 Pregătire pentru Convenţia We!

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed