Hanuka Este Sarbatoarea Luminii In Interiorul Nostru

Cand o persoana aranjeaza corect in interiorul sau cele trei calitati numite lumanare, ulei si fitil obtine starea numita Hanuka ce provine de la cuvintele Hanu Ko -Opreste-te Aici. Astfel poate sa-si ia o scurta pauza la mijlocul drumului.

Uleiul este materia noastra, dorinta de a ne bucura, continutul vasului sau Kli-ul. Este incapabil de a lumina de unul singur folosindu-se de Lumina ce-o atrage din afara. Poate sa lumineze doar cu ajutorul unui fitil. Fitilul trebuie sa fie scufundat in ulei, dar o parte din el trebuie sa ramana in afara, pentru ca fitilul simbolizeaza ecranul ce l-am construit in afara dorintei noastre egoiste (in afara uleiului).

Singura parte a dorintei egoiste care este capabila sa straluceasca (sa fie in contact cu Lumina Superioara) este partea ce suntem capabili de a o include in interiorul ecranului. Altfel spus, doar uleiul ce a saturat fitilul poate fi aprins. Asta se poate intampla doar cu conditia ca uleiul sa nu fie doar imbibat in fitil ci, de asemenea, sa se fi ridicat deasupra restului de ulei (egoismul), spre Bina – Lumina, altruismul. Doar atunci va fi in stare sa straluceasca!

Lumina emana de la capatul superior al fitilului, locul unde fitilul a iesit in afara si a pierdut contactul cu uleiul, egoismul. Lumina Reflectata este focul care urca de jos in sus, ajungand la Keter din cele Zece Sfirot ale Luminii Reflectate. La acel punct este greoaie orice legatura intre Lumina Reflectata si forta dorintei de a primi, egoismul, care face ca arderea sa aiba loc. Uleiul urca de-a lungul fitilului, si acesta este singurul loc unde contactul este obtinut, sau s-a produs echivalenta de forma intre uleiul din fitil si Lumina. Pot sa straluceasca doar impreuna. Lumina nu se poate manifesta pana cand nu se conecteaza cu fitilul si uleiul din interiorul lui.

Imaginandu-ne o lumanare care arde, putem intelege munca interioara a persoanei pe drumul spiritual si ce avem de facut cu scopul ca sufletul nostru sa atinga echivalenta de forma cu Lumina, Creatorul. Dorinta nu dispare; mai mult, ea trebuie sa fie atasata cu totul de ecran, de fitil. De aici putem crea linia de mijloc in interiorul nostru, pana la gradul la care vom fi capabili sa ajucem uleiul (dorinta) in interiorul fitilului.

Ecranul poate sa includa doar o mica parte din dorinta. Fitilul simbolizeaza aceasta raza, linia subtire care este masura similaritatii dintre dorinta noastra si Lumina. Ecranul, sau linia de mijloc, este construit de aceste doua forte – uleiul si fitilul, linia dreapta si linia stanga. Linia dreapta este Daruirea si Lumina si linia stanga este Primirea, uleiul. Linia de mijloc, pe care am creat-o din doua Calitati Superioare de primire si daruire, se numeste Suflet.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed