Imblanziti tumultul torentului

Intrebare: De fiecare data cand incerc sa ma concentrez  la lectie, descopar ca sunt distras de nenumarate ganduri irelevante. Ce ar trebui sa fac?

Raspuns: Totul vine de la Creator si poarta numele de trezirea de Sus (Itaruta de-Leila). Daca Forta Superioara induce in voi ganduri rele alaturi de cele bune, acest lucru se aseamana cu un torent care poarta cu el multa murdarie. Atunci cand vrei sa filtrezi apa, ramasitele se ridica la suprafata. Totusi, este necesar ca voi sa filtrati murdaria si sa realizati ca voi o purtati. Prin urmare, atragerea Luminii care Reformeaza aduce cu sine senzatia de murdarie, aratandu-va cat de mult trebuie sa va corectati.

Incepatorul in Cabala nu intelege motivul din spatele lucrurilor si devine confuz; el tanjeste dupa bine dar experimenteaza stari teribile. El nu are inca puterea interioara de a le stapani, nici nu intelege ce se intampla. De ce trebuie el sa treaca prin asa ceva? Este necesar pentru ca nimeni nu este la fel de intelept precum cei experimentati. Prin studiul continuu, o persoana va simti ca toate aceste stari sunt necesare.

Poate fi si altfel, si anume, o persoana nu experimenteaza murdaria, dorintele si gandurile non-spirituale. Acest lucru este semnul incapacitatii de a atrage Lumina care Reformeaza, care discerne dorintele necorectate pe care o persoana trebuie sa le recunoasca, ca fiind rele si au nevoie sa fie corectate. Persoana trebuie sa ceara corectarea, si nu anihilarea lor.

Deci, atunci cand citim textele Cabaliste si ne simtim rau, acest lucru este semnul ca ne aflam pe calea cea buna, si ca Tora serveste drept potiune a vietii, pentru ca reveleaza toate bolile pe care trebuie sa le corectam. Daca, pe de alta parte, ne simtim bine, increzatori, mandri, si superiori, asta inseamna ca Tora serveste ca potiune a mortii, ingaduindu-ne sa dormitam in egoismul nostru si sa ne simtim din ce in ce mai satisfacuti.

De aceea, ar trebui sa ne bucuram ca in timpul studiilor noastre, sunt dezvaluite pacatele noastre interioare. Aceasta inseamna ca Tora ne arata si ne corecteaza raul; intr-adevar, dupa cum este scris: Am creat inclinatia rea si am dat Tora pentru corectarea ei. In acest fel o persoana poate verifica daca se misca in directia buna catre constientizarea egoismului rau din ea.

Cu cat studiem mai mult, cu atat devenim mai constienti ca raul locuieste in noi, si prioritatea noastra este sa il corectam. In ceea ce priveste restul lumii, ar trebui sa ne rugam pentru trezirea acesteia si practic sa o justificam (Ladun Kol Echad Le Kav Zhut).

Din partea 2 Lectia zilnica de Cabala, 28.07.10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: