Îmbunătăţeşte-te pentru beneficiul altuia

631.2Întrebare: Ce se întâmplă atunci când studiem Cabala? Încep bărbații și femeile să-și simtă natura?

Răspuns: Mai întâi încep să înțeleagă și apoi să simtă că sunt complet opuși unul față de celălalt: în corp, minte, conștientizare și în viziunea asupra lumii. Tocmai am şters această distincție atât de mult încât nici măcar nu-i acordăm atenție și pare că nu există.

Credem că în acest fel putem ajunge la un fel de înțelegere reciprocă, egalitate de gen și așa mai departe. Nu este adevarat. Trebuie să înțelegem clar diferența dintre un bărbat și o femeie, pentru că atunci când fiecare dintre noi se află în poziția potrivită, putem adăuga și ne putem umple în folosul celuilalt.

Cabala vorbește despre modul în care trebuie să ne unim unii cu alții, păstrând în același timp contradicțiile dintre noi și chiar făcându-le mai proeminente. Când îi arăt unei femei că este o femeie în ochii mei și mă arăt ei pe mine însumi ca bărbat, nu ne includem imediat într-un fel de relație intimă.

Vorbim la nivel mental, emoțional, la nivel de creștere și interacțiune. Prin aceasta arătăm cât de opuși suntem, dar în același timp cum ne putem completa reciproc. Cabala explică modul în care un bărbat și o femeie ar trebui să fie interconectați.

Ni se pare că în natură o astfel de legătură, de exemplu, între un bărbat și o femeie, este mult mai simplă. De fapt, nu este atât de simplă. Nu vedem diferențele interne, cum interacționează între ei. Dacă ne-am accepta corect diferențele, acest lucru ne-ar duce la o cultură complet diferită, la sfera comunicării și la construirea altor instituții sociale.

Am comunica într-un mod complet diferit la locul de muncă, în vacanță și în interacțiunile dintre familii, am avea alte programe TV și alt radio; jocurile, sportul, totul ar arăta diferit.

KabTV “De aproape” 8/11/09

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: