Implementarea graduală a Creatorului în creatură

Când ne ridicăm de jos în sus pe scara spirituală, ne reînnoim tot timpul. Deci, în ce mod este diferit „al doilea eu” de „primul eu” ? În care eu percep pe Creator, Creatorul meu, în toate aceste niveluri?

               

La nivelul precedent, eram sub influenţa forţelor particulare şi la fel, în noul nivel. Totuşi, diferenţa dintre niveluri este că, la nivelul anterior am avut „primul Creator” şi, la nivelul următor, am un „al doilea Creator”. Ascensiunea de la un nivel la altul este în percepţia Creatorului, şi nu doar când mă percep pe mine. Eu mă percep într-un mod mai primitiv, dacă mă ridic (acţionez) de jos în sus. Totuşi, în plus faţă de aceasta, percep Creatorul, Îl adaug în mine.

Cu alte cuvinte, „a doua creatură” este diferită de „prima creatură” în care adaugă Creatorul la sine, la esenţa sa şi devine un mare om, un Adam în raport cu starea lui anterioară, el devine mai mult, precum Creatorul.

Rezultă că, atingerea spirituală nu are legătură cu adăugarea de senzaţii şi intelect, ci este calitativă. Se formează noi Kelim care sunt reînnoite permanent şi aceasta reorganizează dorinţele. Uneori, structura Creatorului pătrunde mai profund, de fiecare dată, în creatură şi o organizează conform imaginii Sale. Din acest motiv, începem să gândim diferit, să simţim, să acceptăm alte decizii, vedem lumea diferit. Totul se schimbă în noi. Substanţa este, aparent, neschimbată deşi primeşte noi informaţii.

Aceasta este ascensiunea de jos în sus. Persoana este schimbată tot timpul, astfel că nimic din starea anterioară nu rămâne în ea, nici memoria. Rămâne numai dorinţa de plăcere, chiar dacă obţine o nouă complexitate, o nouă distribuire, structură şi organizare. La această substanţă este adăugată de fiecare dată structura Creatorului, adică proprietatea dăruirii şi a iubirii. Legătura între toate părţile provoacă schimbări şi influenţează structura în sine.

Putem să comparăm acest lucru cu un calculator, chiar dacă se reconstruieşte, nu schimbă prea mult în sine. Adăugăm un pic de memorie, viteză şi frecvenţă a ceasului, totuşi, se pare că materialul, maşina rămâne la fel, dar mai sofisticată, complexă, rapidă şi sensibilă. Din interior, aceşti zero şi unu alternează încă, deşi cu viteză mai ridicată decât înainte.

În aceşti zero şi unu, acţionează un nou program, o nouă conexiune care schimbă, complet, calitatea substanţei. Programul stabileşte şi conduce tot conţinutul. Maşina în sine, „metalul” nu este important, ce contează este programul care se execută în interior. Ascensiunea noastră de jos în sus implică un program mai sofisticat.

Din prima parte a Cursului zilnic de Cabala, 20.08.2013, Scrierile lui Baal HaSulam

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: