In asteptarea nuntii cu Creatorul

Traim in timpul in care intreaga lume intra in faza dezvoltarii spirituale. Si grupul pe care il  formam este ca si Arca lui Noe, mama noastra comuna, unde toti ne putem aduna si creste. Asta e, grupul va fi uterul mamei pentru intreaga umanitate. Este Shechina pe care o cladim intre noi.

Acelasi loc ne va accepta cand vom fi „exilati” din uterul mamei si ne vom naste. Si, aducandu-i mereu noi „germeni” de Lumina Hassadim {a Milosteniei} si de corectare, vom urca tot mai sus, pana la finalul corectiei, pana se va transforma in mireasa gata pregatita pentru a intra sub baldachinul de nunta {Chuppah} cu Creatorul.

Deci, grupul in legatura cu fiecare persoana si, de asemenea, cu intreaga umanitate este acel loc care este mereu cu un pas mai sus decat noi. Acesta este obiectul spiritual de sus, in relatie cu care  descoperim in mod constant gradele noastre urmatoare, mai inalte- in proportia in care vom fi capabili sa ne ridicam deasupra egoului.

Egoismul ramane o forta care ne separa dar ne si ajuta. De altfel, trecand peste ego in particular, putem sa punem bazele unei conexiuni mai stranse cu mediul nostru:  ca un embrion cu uterul, sau un sugar, sau un adult care primeste Lumina de dragul altruismului.

Din partea a patra a Lectiei zilnice de Cabala, Pregatire pentru Conventia WE!

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed