În câmpul de forță al milei

Întrebare: Din ce material putem construi vasul spiritual între noi?

Răspuns: Vasul nostru este conexiunea dintre noi. Noi nu suntem vasele, ci particulele negative, prin care trebuie să ne împingem pe noi înșine. Trebuie să mă împing pe mine de la sine, „sinele” meu spre prieten. Sufletul meu este în contactul care se formează între noi.

Prietenul face același lucru pentru mine și revelația spirituală are loc între noi. Întreaga zonă dintre noi este vasul nostru spiritual. Noi suntem doar particulele negative, de care nu mai este nevoie; este ego-ul nostru peste care am construit vasul dăruirii.

Dar am construit acest vas în afara ego-ului; este făcut din Lumina noastră comună care se reîntoarce, a mea și a prietenului. Un fenomen spiritual este revelat în interiorul acestui vas, în acest domeniu al eforturilor noastre comune, Lumina Directă este revelată în Lumina care se reîntoarce.

Sunt doar corpul Partzuf-ului spiritual, și mai presus de mine construiesc un „cap” în care toată Lumina care se reîntoarce și Lumina Directă sunt revelate. Desigur, avem nevoie de un „corp”, peste care să construim „capul”. Dar principalul lucru este „capul”, care simbolizează deja nivelul uman; există un cont suplimentar aici.

Deci, misiunea noastră este de a crea acest câmp reciproc și de a umple spatiul dintre noi cu Lumina care se reîntoarce, cu dăruire. Apoi, în funcție de nivelul de dăruire, de nivelul Luminii care se reîntoarce, Hassadim, cu care umplu lumea, Creatorul este revelat treptat. Acestea sunt  aceleași vase care acum mi se par ca străini în mod deliberat, astfel încât trebuie să le dăruiesc lor.

Imaginează-ți cum ți s-ar părea lumea dacă ai vedea toată omenirea ca pe proprii copii, ai putea lucra independent? Nu, nu ai putea. Nu ți-ai putea trata propriul copil ca pe un străin, și, mai ales, nu l-ai putea urî. Dar dacă încerci să-ți tratezi prietenii ca pe proprii tăi copii, eforturile tale te vor aduce la sentimentul spiritual. Acesta este motivul pentru care ne-a fost dată porunca: „Sa iubesti pe aproapele tău ca pe tine însuți.”

Din partea a 3-a a Lectiei zilnice de Cabala 8/8/12, Studiul celor zece Sefirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: