In Conformitate Cu Umila Mea Parere

Intrebare: De ce au scris marii Cabalisti in articolele lor „In conformitate cu umila mea parere?”

Raspuns: Asa spunem pana cand ajungem la Gmar Tikkun (sfarsitul corectiei). Se spune, „Nu te increde in tine insuti pana in ultima ta zi:. Adica pana cand toate dorintele egoiste au murit deja, este interzis sa crezi in tine.

Este imposibil sa stim ce ne aduce ziua de maine. Asa este intregul proces spiritual. De fiecare data o lume noua vi se reveleaza. Si tot ceea ce ati vazut inainte prin dorinta de a primi, chiar partial corectata, poate transforma urmatoarea zi in ceva complet diferit si astfel noi descoperim noi si diferite conexiuni si perspective.

Prin urmare, fiecare nivel este revelat doar in „credinta deasupra ratiunii”, in daruire. O persoana trebuie sa se anuleze pe sine si sa fie inclusa in nivelul superior ca un emrtion in pantecul mamei sale. Doar in acest mod este capabil sa descopere asta. Adica sa fie pregatit pentru orice anulandu-se complet pe sine.

De aceea Cabalistii scriu, „Asa cum mi se pare” sau „in conformitate cu umila mea parere.” In fond, nici o fiinta creata nu a atins Gmar Tikkun, unde pentru ea nevoile acestei lumi sunt in intregime corectate. Si chiar daca o persoana ajunge la propria Gmar Tikkun, nu determina inca nivelul general si nimeni nu stie ce poate fi revelat acolo.

Din partea a 1 a Lectiei Zilnice de Cabala 26/08/2012, “600,000 Suflete”

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed