In intuneric, ca si in Lumina

Creatorul se ascunde. Dar, in loc de a da la o parte “acoperamantul” pentru a-L releva, eu construiesc imaginea Lui in mine. Ecranul pe care El l-a plasat intre noi ramane, insa fac modificari in mine, care creaza in interiorul meu proprietatile Creatorului, imaginea Lui. Doar in acest mod, avand cladita imaginea Lui in sinea mea, Il pot vedea prin El Insusi, caci El este dincolo de orice imagine.

In intunericul egoismului meu, eu construiesc o imagine stralucitoare a proprietatilor de daruire si iubire, o imagine a Luminii. Creatorul ramane la fel de ascuns de catre ecran dar, sub ecran, eu creez imaginea Lui ca si cand El ar sta in fata mea. Conturez Lumina altruismului,  a dăruirii (credinta, Hassadim) si exist in interiorul ei, nedescoperindu-L pe Creator de cealalta parte a ecranului.

Il rog pe Creator sa nu de-a la o parte ecranul ascunderii, mai degraba sa-mi permita sa exist in umbra, in intuneric, asa incat intunericul sa devina Lumina pentru mine si ii voi aprecia importanta, De fapt, exact de aceea sunt capabil sa creez in afara mea similaritatea cu Creatorul, sa devin independent. Fiind El Insusi ascuns, a creat un loc pentru asemanarea mea cu El. Si ca sa masuram aceasta asemanare, ecranul care ne separa devine transparent si imaginile noastre coincid.

Intunericul ma ajuta pentru ca, altfel, Lumina m-ar umple, inclestand toate aspiratiile intr-un mugur. N-as mai simti nevoia pentru nimic si nu as mai putea sa fac nicio miscare personala. In contrast cu asta, intunericul creaza o nevoie de a cerceta.

Daca intunericul s-ar imprastia, pur si simplu m-as intoarce la traiul meu obisnuit, material. Din aceasta cauza, eu cer ca intunericul sa ramana. El  imi ajuta mult egoistul. Nimic nu il umple si nu il linisteste, asa incat voi dori Lumina din afara intunericului. Vreau sa obtin calitatatile Luminii nu numai descoperindu-L pe Creator, da si creandu-I imaginea in interiorul meu.

Eu insumi sprijin ecranul care ne desparte. Creatorul il da la o parte, incetul cu incetul, insa eu imediat ridic ascunderea la 100%. Astfel, cladesc o bolta, “acoperisul cortului”, caci nu vreu sa accept Lumina Superioara in mod direct. Refuzand-o, eu obtin calitatea de daruire si traiesc in intuneric, ca si in Lumina. Pentru egoismul meu este intuneric, dar pentru intentiile de daruire este Lumina.
From the Hoshana Rabbah Night Lesson 9/29/10, Shamati 8

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: