In Lucrarea Spirituala, Pregatirea este Hotaratoare

Intrebare: Pe 16 Martie vom pregati evenimentul mini –Congresului dedicat Pastelui. Este intr-adevar necesara pregatirea, stiind ca lucrarile Congresului nu vor dura decat cateva ore? Nu putem doar sa participam si sa traim intreaga experienta acolo?

Raspunsul meu: De fapt este invers: daca ar fi trebuit sa fiu gata pentru o Conventie de trei zile, cum a fost cea din februarie, atunci nu ar fi fost nevoie sa trec printr-un proces de pregatire foarte meticulos, fiindca as fi avut timp sa ma pregatesc si in timpul Conventiei. De exemplu as petrece prima parte a zilei sau o zi intreaga pentru pregatiri, si apoi as avea destul timp ca sa absorb totul in zilele urmatoare.

Oricum, daca ar fi sa vin numai pentru patru ore, si sa nu ma fi pregatit deloc inainte, atunci acele patru ore vor zbura fara sa-mi fi adus vreun folos. De aceea cu cat este mai scurta intalnirea cu atat mai meticulos trebuie pregatita.

Va recomand insistent sa intrati pe site-ul  mini-Congresului si sa va familiarizati cu tot ce se intampla acolo, si sa incepeti sa va ganditi din timp la el. Totul depinde de pregatire; pe parcursul evenimentului nu va fi posibil sa se mai schimbe ceva. De aceea cel mai important lucru este modul in care ne pregatim pentru el.

La fel si in munca spirituala. Inainte ca omul sa treaca de Machsom si sa intre in Lumea Spirituala, intreaga sa munca sta in pregatirea pentru acea trecere. Nu se va intampla, pana ce nu se incheie pregatirea.

Toata dificultatea si oboseala care ne aduce atata suferinta in sclavia din Egipt este necesara in scopul pregatirii noastre pentru eliberare, iar eliberarea are loc numai odata ce pregatirile s-au incheiat pe deplin.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: