În marş spre fǎlcile şarpelui

Baal HaSulam, „Exil și răscumpărare „: Şi pentru cǎ au fǎcut asta, puterile națiunii  s-au dezintegrat: unele au urmat regii și ofițerii egoişti, iar unele au urmat profeții. Și separarea a continuat până la ruinǎ.

Ei au creat comunități ale acestui mod corupt și au devenit o sectă mare numită „Tzdokim”, unde bogații și ofițerii urmăreau dorințele egoiste, spre deosebire de calea Torei. Ei s-au împotrivit la Prushim şi au adus regulile regatului Roman peste Israel. Ei sunt cei care nu au fǎcut pace de-îndatǎ, aşa cum ne-au sfǎtuit înţelepţii noştri prin Tora, pânǎ când casa a fost nǎruitǎ şi Gloria Israelului a fost exilată.

Un Cabalist nu studiază istoria la universitate. Punctul său de vedere cuprinde întregul sistem prin ridicarea deasupra limitelor de timp. Pentru el „timp” este o secvenţǎ a evenimentelor. El vede cauzele spirituale ale corupției și împlinirea lor în ramurile acestei lumi, el vede cursul procesului.

În funcție de percepția noastră, istoria este o colecție de ipoteze și teorii bazate pe resurse diferite și constatări arheologice. Cabaliştii vorbesc despre națiunea lui Israel, care a fost creatǎ de discipolii lui Avraam care au plecat din vechiul Babel și au atins metoda Cabalei. Între timp, filozoful poate afirma: „Nu se poate, înțelepciunea Cabalei a început în Evul Mediu.” Ce putem face? Toată lumea este limitată de adâncimea perspectivei personale asupra lumii.

Trebuie să luǎm în considerare cǎ nu se stie procesul de coborâre spiritualǎ, lung şi dureros. Oamenii au încercat să se împotrivească; au fost multe probleme. Au fost războaie și fiecare război a fost în scopul de a ține intenția altruistă. Oamenii au înțeles ce a fost în joc: sunteţi fiecare aproape de Creator, ceea ce înseamnă că sunteţi fiinţe umane, sau sunteţi doar un animal care există pentru un anumit număr predeterminat de ani, la fel ca măgarul care vǎ poartă.

Deteriorarea a fost dificilǎ pentru toată lumea, inclusiv pentru cei bogați și pentru înalţii ofițerii care au parǎsit Cabala. Ei au înțeles ce se întâmplă, dar nu şi-au putut depăși ego-ul, ei nu au putut rezista. O persoană a fost atrasǎ în jos, la fel ca un iepure care este hipnotizat de ochii şarpelui, mergând direct în gura lui.

Atunci când existǎ ceva corespunzǎtor veți vedea cum ego-ul funcționează în voi. Tu înțelegi că ești slab și neputincios, te vezi deteriorat și nu poți face nimic în legǎturǎ cu asta. Numai mediului poate ajuta, numai Lumina care trece prin el.

Deci, timpul de coborâre a spiritualitǎţii naţiunii nu a fost simplu. Punctul de aici nu este răul complet care nu a vrut să se exercite. A fost o deteriorare generală care a inclus, de asemenea, Cabaliştii care au coborât, dar care încă aveau  intenţia de a darui.

Scopul acestui proces a fost de a defini exact pentru noi înșine ce înseamnǎ  intenția altruistă Lishma și ce înseamnǎ sǎ o ai cu adevǎrat. Ideea este că am studiat pentru corectarea mea și nu pentru alte motive. Deci în consecință, „poruncile” sunt o corecție a dorinței mele, care este formatǎ din 613 pǎrţi. Tora este, în esență Lumina care vine și îndeplinește aceste corecții. Eu doar mă pregătesc pentru ele și Creatorul le completează pentru mine. Apoi, prin dorințele mele corectate, eu descopǎr Creatorul, o forță unică.

Esența atitudinii mele faţǎ de studiu, intenția mea corectă, sunt lucrul principal. Despre asta a fost rǎzboiul între cele douǎ pǎrţi.

Astăzi avem nevoie să ne ridicǎm din colaps. Această întregǎ ascensiune este îndeplinită doar de clarificare, prin verificarea a ceea ce înseamnă Lishma, care este rolul unei persoane, scopul vieții sale, sensul său. Aici este diferenţa: fie învǎţ în scopul de a cunoaște mai mult și să treac examenele, sau mǎ stǎduiesc în mod constant pentru a chema Lumina care Reformeazǎ.

From the 3rd part of the Daily Kabbalah Lesson 8/28/12, “Exile and Redemption”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed