In preajma binelui absolut

In om se trezesc tot timpul cerinte. Dar, daca cu toate astea, el se afla in grup si continua sa invete, trage inspre el ” maor-ul” si atunci incepe sa inteleaga ca toate problemele , chinurile , greutatile din inima , dispretul, toate situatiile pe care Creatorul ni le aranjeaza in viata , chiar cele mai neplacute  au fost predestinate pentru a arata ca totul vine de la Creator.

Si in al doilea rand, trebuie sa inteleaga ca nu trebuie sa ceara sa corecteze toate problemelea cestea. Pentru ca atunci s-ar adresa Creatorului din dorinta de a primi. Ci omul (Adam) trebuie sa se adreseze Creatorului deasupra  acestor probleme, fiind de accord cu el, fiind multumit si vazand in toate aceste actiuni care ii aduc tot felul de reactii neplacute , binele si harul Creatorului care o sa-l urmareasca toata viata. El trebuie sa ceara corectarea relatiei lui catre Creator .

Trebuie sa incerce sa se autocorecteze, netinand cont de ceea ce simte neplacut, privind neplacerile ca pe obstacole paste care poate sa se ridice, daca vrea sa le priveasca ca pe un ajutor bun in cucerirea „thunat haaspaa” . Si atunci toate aceste situatii neplacute, durerea , dispretul , derutarea, o sa i se para ca ajutor si har (Hesed) din partea Creatorului, care le-a trimis ca omul sa le primeasca ca pe un bun si peste ele sa poate cere pentru corectarea lui.

Cand omul termina aceasta etapa, el cere posibilitatea sa fie pregatit la orice vine de la Creator si din capul locului binecuvanteaza orice rau care vine la fel cum binecuvanteaza orice lucru bun. Si asta arata ca el primeste conducerea directa si inconjuratoare a Creatorului, asa cum s-a spus :”ahor vekadem tzartani”

Deci, noi nu trebui sa cerem sa gonim sentimentele, situatiile, influentele, deranjamentele neplacute si sa rezolvam toate problemele. In acest loc trebuie sa fim pregatiti sa vedem in toate aceste actiuni mana lui Dumnezeu si toate acestea au fost trimise intentionat ca sa ne construim peste ele relatia adevarata si sa formam vase de influenta (Kli ashpaa). Pana la aceasta masura, cand toate deranjarile si problemele nu numai ca o sa se opreasca de a deranja ci o sa vedem in ele har si o relatie speciala.

Si atunci nu o sa cerem Creatorului sa ne corecteze problemele noastre ci o sa ne autocorectam caracterul nostru prin faptul ca o sa vedem ceea ce castigam din asta si in locul raului cu toate aspectele lui vom vedea in acele locuri binele.

Lectie din „Notitele lui Baal Hasulam 23.08.2012

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: