În sus, de-a lungul gradelor intențiilor

O persoană poate verifica cât de mult este integrată în grup și dacă este capabilă să furnizeze o nouă intenție pentru acesta. În mod normal, dăruirea este opusă naturii sale și ea nu dorește la început să facă asta, totuși, ea trebuie ca artificial să se construiască pe ea și mediul ei înconjurător, astfel încât să-și spele creierul cu adevărat.

Grupul trebuie să lege o persoană, împingând-o de la calea dreaptă de dragul propriu la calea dăruirii și unității care îi apare ca o cale deviată. Aici se găsește primul criteriu pentru a face verificarea: Ce valori îmi va da grupul? Pentru moment vorbim despre valorile unității. Aceasta este sarcina pe care grupul trebuie să o pună înaintea mea, ridicându-i importanța în ochii mei.

Dar în același timp, trebuie să înțelegem că sunt alte scopuri la care grupul încă nu se  poate înhăma și realiza în plină forță. Între timp, prin mijloacele mediului, intenția mea se schimbă: Mă gândesc la beneficiul meu din ce în ce mai mult, dar eu deja îl conectez la grup și găsesc beneficiul personal în unitatea cu prietenii.

Apoi devine clar faptul că noi nu ne conectăm pur și simplu unul cu celălalt, ci îl revelăm pe Cel de Sus, ceva spiritual. Acum, noi așteptăm ca asta să fie beneficiul nostru: Vom urca mai sus și mai sus prin gradele spirituale. Aceasta este deja intenția grupului: Lo Lishma.

Dar dupa asta, incepem să ne gândim un pic la intentia adevărat altruistă, Lishma, pentru că în realitate toate eforturile noastre trebuie să fie benefice Creatorului. Cu timpul, începem să avem gânduri chiar de acest fel.

Desigur, nu vrem asta, totuși într-o oarecare măsură suntem dispuși să vorbim despre ea. Apoi, fiecare persoană începe să se conecteze câte puțin la adevăratul scop și să fie pătruns de el.

Astfel trecem de la o stare la alta, de la un loc la altul, de la un grad la altul, pe măsură ce ne îmbunătățim dorința noastră și intenția pe care o primim de la prieteni. Gradual, ne corectăm dorința și, mai mult decât atât, intenția. Intenția noastră este vectorul pe care îl primim de la mediu, direcția pe care o luăm deasupra dorinței.

De aceea, trebuie să ne asigurăm că scopul pe care îl obținem de la mediu se va schimba constant, devenind mai înalt și mai important și adevărat în ochii noștri. Ca rezultat al tuturor intențiilor intermediare, ne vom consolida împreună în grup pentru a dărui plăcere Creatorului.

Din prima parte a Lecției zilnice de Cabala11/17/10, The Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: