Înainte către întuneric

Întrebare: Pentru a ieși in Egipt, egoul nostru trebuie să treacă prin ”cele zece plăgi”. Ce înseamnă asta?

Răspuns: Cele zece plăgi ale Egiptului sunt zece plăgi pe care o omul le simte în el însuși și care îl ajută să scape de ego. Dacă nu simt loviturile, aș vrea să rămân în ego. Dar, pentru că simt loviturile, în timp ce sunt în ego, ele mă ajută să mă eliberez de el.

Fiecare lovitură este mai puternică în calitate decât cea anterioară. Să presupunem că pierd tot ce am la jocuri de noroc (cu toate că nu despre asta este vorba), următoarea lovitură poate fi pierderea cuiva drag, etc. De fapt, nu se întâmplă nimic cu banii, sau cu cineva apropiat, sau cu orice, dar sentimentele interioare sunt ca și cum ai pierde totul.

Există un articol în Shamati despre asta, atunci când o persoană întră în spiritualitate, cred că părăsește întreaga lume, familia sa și că este detașat de totul. Acest detașament este necesar. Cele zece plăgi ne ajută să ne ridicăm în mod sistematic deasupra anumitor straturi ale egoului, până când ieșim total din el, ceea ce înseamnă că scăpăm de el.

Deasupra ultimului nivel suntem în întuneric total, făcând încă un efort. Întunericul simbolizează faptul că nu știm ce ne așteaptă înainte. Dar, deoarece suntem îndreptați înainte, către atributul dăruirii, întunericul ne ajută.

Dacă avansați către Lumină, egoul vostru nu este așa fericit de asta. Dar atunci când mergeți înapoi în întuneric, fiți siguri că egoul nu vă va deranja, nu vă va face niciun rău, și nu va lua de fapt nimic de la el.

Întrebare: Asta înseamnă că este un fel de șmecherie aici?
Răspuns: Această ”șmecherie” a fost în Egipt înaintea celor zece plăgi, atunci când, oricât de greu am încercat, totul era însă îndreptat către ego. De aceea, ” Copiii lui Israel au strigat din muncă” în construirea celor două orașe, Pithom și Ramses.

Aici, toutuși, asta este, aici suntem îndreptatți către întuneric și nu către Lumina așa cum eram obișnuiți să spunem. Ce este în plus, toate aceste lovituri și toate avansările sunt bazate numai pe conexiunea noastră în creștere, care aduce grupul la starea în care, pe de o parte egoul este revelat, mare ură internă, iar pe de alta clara recunoștere că numai garanția reciprocă ne poate conduce înainte. Ce înseamnă asta?

Atunci când vezi că există o mare ură, ești gata să te conectezi cu toată lumea pentru a mai îngrijora niciodată de tine însuți ci nu mai de alții. Toți inamicii tăi sunt și ei gata să aibă grijă unul de altul. Aceasta este revelată în ciuda urii imense, atunci când nici măcar nu poți să îți imaginezi că este posibil că dorești binele acestor oameni și că acum trebuie să te gândești la ei ca la cel mai important lcuru și că în niciun caz nu te mai gândești la tine. Are loc o detașarea serioasă față de ego!

Din emisiunea  “Fundația societății integrale” 4/1/12

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: