Inainte de ARI, portile intelepciunii erau inchise pentru noi

ARI este un suflet mare care a coborat in lumea noastra pentru a ne deschide portile intelepciunii. De aceea, asa cum scrie Baal HaSulam, din timpul lui ARI si de atunci incoace, totul depinde de persoana: Trebuie sa se corecteze si astfel sa-L descopere pe Creator, sa intre in adeziune cu EL si sa dobandeasca scopul creatiei. Inainte de ARI, aceasta usa era inchisa in totalitate, pentru ca sufletele nu erau inca pregatite. Ele trebuiau inca sa sufere o anumita cale a dezvoltarii si sa se amstece impreuna.

ARI simbolizeaza perioada lui Mesia, de aceea este numit Mesia fiul lui Iosif. Incepand cu timpul sau, stiinta Cabala a inceput sa dobandeasca forma metodei corectiei. Inainte, se adresanumai unor putini alesi si era prezentata intr-o forma speciala.

Se cuvine sa respectam Cabalistii care au trait in Safed (Tzfat) in acelasi timp cu ARI, pentru ca ei i-au recunoscut maretia si l-au apreciat. Ramak era deja batran, faimos si stimat, dar mergea la lectiile lui ARI. A stat acolo ca student, in ciuda faptului ca era de doua ori mai batran decat ARI si recunoscut ca un mare Cabalist.

Multumita lui Ramak si a altor catorva Cabalisti care au recunoscut nivelul de implinire al lui ARI, ARI a fost protejat de oponentii Cabalei. De fapt, a avut cativa studenti tineri (26 ani) si atitudinea fata de Cabala in acele vremuri era departe de a fi pozitiva. Am putea crede ca totul era permis, asa cum unii oameni au tendinta sa scrie in zilele noastre, dar nu era cazul.

In acest sens, viata lui ARI este similara cu cea a lui Ramchal care a fost persecutat pentru ca studia Cabala, si a fost exilat in ghetoul din Padova, Italia, unde a trait. Totusi, Gaon of Vilna (Agra) a depus marturie pentru maretia lui, si Ramchal a fost lasat in pace.

Din partea a patra a Lectiei zilnice de Cabala, 8.08.10, Introducere la Cartea Panim Meirot uMasbirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: