Inainte de trecerea dorita

Este scris ca toti trec Marea Rosie: barbati, femei, batrani, copii, vite si asa mai departe. Noi de asemenea trebuie sa ne adunam toate fortele, fiecare din noi individual si toti la un loc. Daca facem acest efort, cu siguranta intram in taramul spiritual.

Nu s-a mai intamplat pana acum si nu se va intampla ca o persoana sa fie de exod. Intr-adevar, exodul din Egipt este o lovitura de Sus, care ne ia dintr-un loc si ne pune in altul. O persoana nu poate identifica aceasta stare in avans si nu are nici o sansa sa o obtina individual. Nu poate fi masurata sau prezisa.

Trebuie sa ne unim fortele si sa facem presiuni, sa impingem pana cand se intampla. Mai mult, se va intampla fara nici un avertisment, de buna voie, „in graba”. Se poate intampla maine, poimaine sau intr-o saptamana, nu conteaza. Trebuie doar sa anticipam mantuirea si o vom obtine.

Adancindu-ma in trecut, in iadul Egiptean, fara incetare, nu aduce nici un progres. Lasa efortul pe care l-ai depus acum un minut si mergi la vale, lasa-ma sa ma simt din nou disperat si slab. Lasa-ma sa vin cu forte noi de fiecare data, pentru a aspira la unitate. In ciuda tuturor, trebuie sa incerc in continuare, din ce in ce mult.

Baal HaSulam scrie ca o dorinta adevarata, calita, de neclintit, se formeaza treptat. Depasind toate greutatile, la final obtinem forta care arunca dorinta noastra ca o sageata – si primeste un raspuns. Doar in acest fel putem scapa de egoism.

Asadar nu te gandi ca muncim degeaba. Chiar deloc. Atata ca doar efortul nostru cumulat si in ultima instanta produce rezultatul. Trebuie doar sa fim siguri ca ne adunam eforturile; la sfarsit, ajung la masura necesara si ne aduc mai aproape de dorinta de a trece.

Cred ca este foarte aproape. Trebuie doar sa anticipam fiecare moment.

Din discutia in timpul mesei  4/22/2011

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed