Inaintea revelatiei finale

Natiunea Israel este originara din Babilon, unde Abraham a revelat Forta Superioara a naturii si a inceput diseminarea acestei cunoasteri despre Creator, despre scopul creatiei si despre scopul omului si al societatii.  Totul a fost facut pentru a ne permite noua sa accedem deasupra lumii noastre, in loc sa fim ca animalele care doar traiesc si mor, din nou si din nou.

Abraham a descoperit cum sa urce peste aceasta lume si peste ciclul de viata al corpului animat muritor. A dobandit diminsiunea spirituala Superioara, care este deasupra intregii vieti animate. Abraham a inceput atunci sa disemineze aceasta cunoastere catre toti locuitorii din Babilon, strangand mii de oameni in jurul lui. Grupul pe care l-a adunat a inceput sa fie numit casa lui Abraham.

Acest grup a mers pe o cale mai lenta si a crescut pana a ajuns sa fie numit Natiunea  Israel. Aceasta nu este o natiune obisnuita, asa cum sunt celelalte natiuni ale lumii care sunt unite in mod natural. Natiunii lui Israel i se poate alatura orice persoana care aspira la unitate pentru a descoperi Creatorul  – Forta Daruirii si Iubirii.

De aceea, acest grup (natiune) poate fi in doua stari: exil, care este atunci cand vor sa se uneasca dar nu au reusit inca; si mantuire, atunci cand au dobandit uniunea. Atunci vor dobandii starea de a fi un singur om cu o singrua inima, prin garantia reciproca (Arvut). Astfel, ei il descopera pe Creator intre ei (in ebraica Creatorul este numit Boreh, care vine de la cuvintele Bo – vino si Reh – vezi, descopera). Ei au inceput sa urce pe scara, atingand o uniune din ce in ce mai mare si dobandind o tot mai mare daruire, pana la atingerea Corectarii Finale a egoului, transformandu- l in iubire pentru semen. Aceasta este starea de adeziune Dvekut.

In cele din urma, toata umanitatea se va alatura acestui grup si Creatorului, impreuna cu ei. Astazi noi am trecut deja prin patru exiluri si trei mantuiri. Suntem acum inaintea mantuirii finale, adica revelatia finala a Creatorului, catre fiecare persoana din lume.

Din Part. 3 a Daily Kabbalah Lesson 11.04.10, Exil si Mantuire

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: