Incepe sa traiesti in spiritualitate

Pe masura ce avansam pe calea spirituala si trecem prin diferite stari, suntem ca si copii pentru ca nu stim cum sa ne dezvoltam sau ce ni se intampla, si suntem incurcati. Asta li se intampla copiilor : Sunt gata sa accepte orice le spui pentru ca cum pot ei stii adevarul ? Sunt complet in puterea ta.

In lumea spirituala trecem prin aceleasi stadii “infantile”. Deci ce ne ramane de facut? Dup ace facem mari eforturi sa intelegem totul prin ratiune si organizarea corecta a muncii noastre, ca in orice stiinta, trebuie sa intelegem ca in Cabala un om de stiinta este persoana care are dezvoltate calitatile spirituale de perceptie ca sa simta lumea pe care este programat sa o studieze.

De aceea, cand ne apropiem studiul, trebuie sa ne gandim la Lumina care ne corecteaza. Asta ne va indreptati sa intram in senzatie, si mai departe sa incepem intelegerea lumii care ne este dezvaluita. La inceput o simtim si apoi intelegem ceea ce simtim.

Asta poate fi vazut la copii: la inceput simt doar “bine” si “rau” si nimic altceva. Mai tarziu incep sa inteleaga de ce depinde, cum sa vina mai aporape de bine si sa evite raul si asa mai departe.

La inceput vin senzatiile, cu senzatiile  specifice implinirii in interiorul dorintei. Dar ca sa poata fi implinita, dorinta trebuie sa se schimbe sub influenta Luminii, trecand de la receptie la daruire. La acest grad va incepe simtirea implinirii spirituale, implinirii prin calitatea daruirii, implinire prin daruire.

De aceea, ne este interzis sa regretam faptul ca nu intelegem materialul pe care il studiem sau felul in care lucram. Persoana care crede ca intelege ceva este nebun. Persoana care este mandra sa stie, sa inteleaga, sa perceapa si care pleaca de la lectii plin de energie, intelegere si mandrie, este cel care trebuie sa inteleaga cat de jos se afla in acel stadiu pentru ca nu exista nici rugaciune nici cerere in inima sa, si de aceea nici progres.

Exact atunci cand persoana experimenteaza lipsa implinirii, sentimentul propriei sale lipse de importanta, lipsa de intelegere sau simtire, confuzia cand se afla in ceata si nu intelege ce I se intampla, aceasta inseamna ca se afla in cea mai buna posibil stare in care Lumina superioara il influenteaza. Aceste momente vin la noi din cand in cand. La inceput nu ne plac prea tare, dar in timp incepem sa le pretuim.

Deci ce trebuie sa pregatim inaintea studiului? Dorinta de schimbare. Schimband senzatia vom intelege unde ne aflam si ce se intampla. Dar la inceput trebuie sa simtim si sa fim in stadiul spiritual, insemnad sa locuim in actiunea de daruire.

Din partea a 2a a  Lectiei zilnice de Cabala 3/3/11, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed