Început frumos al noului an

Corecția dorințelor sparte se întamplă pas cu pas, datorită acțiunilor Mamei Superioare (Ima Ilaa), Bina a lumii Atzilut. Un sistem foarte complicat lucrează acolo și permite ca influența în cele din urmă să ajungă la suflete. Cu toate acestea, în spatele tuturor acestora, acolo acționează Lumina Hochma îmbrăcată în lumina Bina, care corectează dorințele, sufletele fragmentate.

Când ne rugăm, ajungând la Lumina AB-SAG, adică Lumina Hochma îmbrăcată în lumina Bina, îi glorificăm frumusețea („frumusețea” în aramaică este „Shufrah„). De aceea este o tradiție de a sufla într-un corn special numit Shofar la o sărbătoare de Anul Nou.

Procedând astfel, lăudăm și proclamăm guvernarea Creatorului, adică supremația forței care ne controlează și ne conduce, Lumina Hochma îmbrăcată în lumina Bina, care se numește frumoasă. Lumina Hochma (întelepciune, frumusețe), se manifestă în noi la gradul aspirației noastre de a dobândi proprietatea dăruirii (Bina). Este considerată începutul omului (Adam), cel care se străduiește să devină asemănător (Domeh) Creatorului.

Aceasta explică de ce un Shofar simbolizează un An Nou: glorifică domnia forței superioare; este cererea noastră ca Lumina AB-SAG să vină, să ne corecteze, să ne împlinească și să ne ridice pe scara corectării la Regele superior. Toate corecțiile care anticipăm să se întâmple în Noul An sunt adunate într-o zi numită „capul Anului” (Rosh Hashanah), deoarece potențial conține deja tendința pe care am dori s-o implementăm, practic, în cursul anului care va veni.

Din partea 1 a Lecției zilnice de Cabala 16/09/12, Scrierile lui Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: