Inceputul este ascuns de noi

Intrebare: Actiunile noastre sunt nerecompensate si rugaciunea societatii este in afara abilitatii omului. Iti trebuie energie doar ca sa ceri asta. Atunci de unde incepem? De unde vom lua energia necesara, ca sa facem aceste actiuni, care sunt in afara naturii noastre?

Raspuns: Putem intelege asta prin exemplul dezvoltarii omului. El apare ca rezultat al actiunilor reciproce ale mamei si tatalui, apoi trece printr-o dezvoltare lenta, in pantecul mamei si este nascut. Propriile forte incep sa iasa din el dar, desigur, el nu este constient de asta. Chiar daca vedem ca rectioneaza, este clar ca nu o face singur, ci sunt fortele care se acumuleaza in el. Ele sunt cauza reactiei.

Dar la un moment dat, incepem sa vedem o personalitate in aceasta fiinta. Desigur, putem spune ca fortele naturii evoca reactiile lui, ca si personalitatea, comportamentul, placerile si neplacerile. Totusi, aceste calitati s-au acumulat in el intr-o combinatie specifica si au luat o forma personala.

Unde incepe sa apara independenta cuiva? Este in rugaciunea sau ruga pentru el insusi sau pentru altii? Lumina Superioara este singura forta care actioneaza asupra noastra. Ne influenteaza fara sa stim, asa cum natura influenteaza un embrion sau un copil. La randul nostru, noi incercam sa evocam o mai mare influneta a Luminii si astfel ne acceleram dezvoltarea. De aceea, trebuie, pur si simplu sa facem eforturi. Asta este tot ceea ce ni se cere.

Din prima parte a Lectiei zilnice de Cabala, 14.07.10, Rugaciunea celor multi

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: