Inceputul trezirii

Întrebare: Ce vrea Creatorul de la mine atunci când „se joaca” cu mine?

Răspuns: Creatorul nu vrea nimic. El este bun şi face bine. Pe baza planului creaţiei, de a beneficia creatura, El a efectuat doar o acţiune: a creat dorinta de a primi. Mai mult decât atât, aceasta a fost creata ca perfecta de la început. Asa cum „Introducerea la Cartea Zohar” descrie, starile initiale si finale sunt în perfecţiune unificate.

Cu toate acestea, pentru a şti unde suntem, cum şi de ce El ne-a creat iniţial, ne intoarcem treptat la conştiinţa şi dizolvăm starea in care suntem. La urma urmei, totul are loc în raport cu noi, în percepţia noastră. Nu se schimbă nimic, cu excepţia înţelegerii mele şi a conştientizarii.

Prin urmare, Creatorul nu vrea nimic de la noi; El pur şi simplu ne-a dat o oportunitate de a cunoaşte in mod constient starea în care am fost creati ca perfecti, eterni şi similari cu El. Asta este ceea ce noi ar trebui să realizam, prin parcurgerea mai multor etape. În primul rând, ne-am dezvoltat inconştient, la nivelurile mineral, vegetativ şi animal de dorinte. Şi în ultima etapă, cea vorbitoare, ajungem la conştiinţa şi atingem starea noastră autentica. Trăim în momentul în care această tranziţie s-a facut .

Anterior, au existat oameni care au atins spiritualitatea, de asemenea, dar doar câteva persoane.  Astazi, acest proces implică toate sufletele care încep să simta şi sa realizeze unde sunt în realitate.

Din partea 1 a Lecţiei zilnice de Cabala 2/4/2011, Scrieri de Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: