Inceputul unei ascensiuni practice

La fiecare Conventie de Cabala acumulm o acoperire (ecran), forta daruirii reciproce cu care suntem gata sa lucram. O conventie este ca un grup mare. Adunam oamenii si ii unim, iar asta ne face gata sa avem grija de telul reciproc ca o echipa combatanta. Totusi, daca ne strangem doar ca sa cantam si sa dansam iar apoi mergem pe drumuri diferite, atunci care este rostul? O conventie trebuie sa aiba loc unde facem munca reciproca, comuna!

In functie de starile prin care trecem, decidem cat de des trebuie sa tinem aceste conventii. Pe masura ce devenimi mai senzitivi, vom intelege cand si unde trebuie sa tinem fiecare conventie urmatoare, cat de mare trebuie sa fie si daca sa fie regionala sau mondiala.

Intreaga noastra viata va fi construita pe aceste ascensiuni si caderi comune si ele vor determina, de asemenea, toata munca facuta de fabrica noastra. Altfel, de ce traim daca nu pentru avansarea spirituala? Cu cat mai repede vom face toata aceasta munca, cu atat mai repede vom obtine intrarea in lumea spirituala si vom incepe ascensiunea celor 125 nivele spirituale.

Deocamdata, invatam numai cum sa facem aceasta ascensiune, dar ea este deja foarte aproape. Odata ce trecem prin mai multe exercitii ca acesta, vom fi gata sa lucram cu Lumina si Kelim. Nu pentru ca devenim mai destepti si invatam teoria, ci pentru ca noi construim o forta colectiva, care este vasul spiritual.

Prin aceste actiuni noi revelam forta comuna a grupului, sufletul sau. Cu fiecare conventie il construim mai mult si mai mult si incepem sa simtim cum Lumina actioneaza in el. In acest fel trecem Machsom.

Din partea a patra a Lectiei zilnice de Cabala, 19.08.10, Introducere la Cartea Panim Meirot uMasbirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed