Inductia Spirituala

In cartea Beit Shaar HaKavanot (Casa Portii Intentiilor), Baal HaSulam ne arata ca intentia depinde de dorintele care nu au un Ecran (Kelim de Igulim). In alte cuvinte, intentia depinde de capacitatea noastra de a intelege ca ne aflam sub dominatia acestor dorinte precum si de dorinta de a le schimba in dorinte cu Ecran (Kelim de Iosher).

Un Ecran, care este forta anti-egoista, va aparea numai daca imi doresc sa-l construiesc. Aceasta inseamna ca trebuie sa stabilesc capul si picioarele dorintelor mele, care lucruri sunt mai mult sau mai putin importante pentru mine. Cand doresc sa lucrez cu Ecranul intr-o linie dreapta, incep sa ma lovesc de dorintele De Igulim. Apar tensiuni intre noi pentru ca eu doresc sa-mi redefinesc scara de valori  conform Iosher, Ecranul anti-egoist, nicidecum conform Igulim. Atunci Igulim incep sa ma influenteze si sa ma impinga intr-asa o maniera incat in cele din urma ma vor ajuta sa ajung in locul in care trebuie sa fiu.

Daca dorim sa avansam, atunci un Ecran este necesar. Si dimpotriva, daca dorim sa dobandim un ecran, atunci avansarea se face prin dorintele De Igulim, ce opereaza fara Ecran. Ulterior, acest lucru este precum asezarea liniei omului in zona Kelim De Igulim. Este precum un conductor drept ce se misca intr-un camp magnetic, atunci cand curentul electric (Lumina) incepe sa-l parcurga conform legilor inductiei spirituale.

Dorind sa ne aliniem toate dorintele intr-o singura directie (inspre Creator), construim o linie in interiorul Igulim. Acest lucru se numeste intentie sau rugaciune. Baal HaSulam a scris Beit Shaar HaKavanot, pentru a fi o introducere a unei carti Kabalistice de rugaciuni pe care el si-a dorit sa o scrie.

Iata o pagina din Cartea de Rugaciuni a lui Rashash (Rabi Shalom Sharabi):

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: