Influenţarea mediului cu o iluminare spirituală

Întrebare: Cum putem explica oamenilor faptul că răul adevărat se află în opoziţia noastră fata de natura universului?

Răspuns: Putem da unei persoane această cunoaştere şi senzaţie, prezentandu-i acest fapt prin intermediul  corectei  educaţii de la sfârşitul societăţii. Noi va trebui să organizam această educaţie într-un mod în care aceasta va conţine o legătură cu Lumina care reformeaza.

O altă problemă apare aici. Oamenii fără un punct în inimă trebuie să beneficieze de această iluminare prin noi. Dacă vom avea grijă de ei, dacă noi le oferim metoda de corecţie, dacă vom organiza diverse evenimente, transmisiuni TV şi emisiuni radio, munca pe internet, şi dacă vom formula toate principiile necesare pentru oameni, atunci ei devin ataşati de noi şi sunt hrăniti de forta care opereaza in sistemul nostru, care este mai adânca decât a sistemului lor.

Este suficient să-i ataşam la această măsură pentru ca acestia să înţeleagă că viitorul lor depinde de unitate. Dar cum ii putem aduce la această senzaţie? Se poate întâmpla cu ajutorul educaţiei, opiniei sociale şi influenţarii celor din jurul vostru. Mediul este capabil de a insufla noţiunile cele mai îndepărtate şi nefiresti într-o persoană. Cum aşa?

Societatea pur şi simplu începe să demonstreze condamnare sau respect pentru anumite calitati pe care le are o persoana, si asta e tot ce trebuie. Oamenii din jurul unei persoane pot s-o trateze dual: pozitiv sau negativ, iar acest lucru este în întregime suficient.

Noi trebuie să înţelegem că nu există nici o altă cale de a merge, că trebuie să atingem echilibrul cu natura şi că trebuie sa implicam mass-media şi alte mijloace, acordând o atenţie deosebită tinerei generaţii, în scopul de a începe deja sa invatam copiii despre viaţa în noua lume. Fără aceasta, nu există nici o altă cale de a realiza ceva.

Din partea a 4-a a Lecţiei zilnice de Cabala 3/16/11

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: