Intalnire In Zona Neutra

Intrebare: Este starea in care nu ma mai simt pe „Mine” sau pe „Noi”, o stare data persoanei ca exemplu: „Iata ce poti simti?”

Raspuns: Nu, acest sentiment nu ne este dat de Sus ca exemplu. Este ceea ce am cultivat si am construit deja in interior construind de jos. Noi ne dezvoltam astfel in actiunile noastre in fiecare zi, de la lectie la lectie, de la o intalnire la alta. Toate acestea cresc de jos, si reprezinta deja realizarea noastra comuna!

De aceea cred ca, pregatirea, pe care o facem acum, in special cu trei zile inainte de congres si in timpul acestuia, ar trebui sa ne adune la nivel mondial.

Incepand de la primul congres de la inceputul lui Decembrie si terminand cu ultimul care a avut loc acum trei saptamani in Israel, este foarte important ca noi sa iesim in lume. Ne-am dus undeva departe in Europa, la Vilnius, un loc ciudat pentru a organiza un congres de acest fel. Nu este nici Moscova si nici Viena. Nu pare a fi un punct central, insa este foarte important pentru noi. De ce nu in alta parte insa, unde viata este mai intensa?

Este foarte semnificativ. Este foarte bine. Eu cred ca intalnirea noastra, congresul in aceasta zona neutra, va avea un caracter si un ton diferit.

Comentariu: Intr-adevar, Europa este un loc important, si daca incepe ceva, incepe de acolo. Noi stim din istorie ca primul si al doilea Razboi Mondial au inceput din Europa.

Raspuns: Astazi noi vedem ca in Europa au loc schimbari importante. Insa, Europa a inceput sa se deplaseze catre o unificare mai profunda, si nu catre separare. Am fost foarte nelinistit ca se va indrepta catre protectionism si catre o eventuala destramare.

Insa si-au reevaluat bine optiunile si au vazut ca ar costa mai mult decat orice alta actiune. In mod natural, la baza au stat ratiuni pur economice. Insa este bine ca este evident faptul ca integralitatea este mult mai profitabila decat separarea. Totul se indreapta catre aceasta, desi intr-un mod diferit, caracteristic.

Ni exista nici un dubiu ca, acesta este rezultatul activitatii noastre.
Din KabTV’ “Intemeierea unei Societati Integrale” 18/03/2012

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: