Întâlnirea ce nu dă roade fără pregătire

Organizăm congrese de peste zece ani. Primul congres, ce a avut loc în Israel a fost inițiat de grupul din Moscova și de atunci s-a dezvoltat o tradiție ca prieteni din diverse țări să se adune laolaltă. Astfel noi devenim mai familiari cu frații noștrii ce trăiesc în toată lumea.

Totuși, până acum, noi nu am folosit aceste congrese în forma ce trebuie realizată la final. Un congres este o adunare generală. locul revelării dorinței generale, intenția colectivă și interacțiunea (Zivug) cu Lumina Superioară către care noi suntem atrași.

Trebuie să considerăm următorul congres din St. Petersburg ca fiind nou, primul de acest gen. Iar caracteristica lui principală este pregatirea deplină și completă. Nu mergem la un festival, nici într-o vacanță cu program ușor și plăcut. Desigur nu sunt împotriva relaxării, dar sunt împotriva frivolității.

Trebuie să ne pregătim pentru acest eveniment extrem de serios. Asta nu înseamnă că trebuie sa mergeți cu fețele încruntate. Dimpotrivă, toți trebuie să fim într-o stare exaltată, dar în aceelași timp să simțim împreună că suntem pe cale să ne adunăm forțele necesare pentru a realiza acea forță specială, prin care vom fi capabili să ne unificăm cu Lumina Superioară, în măsura similarității cu ea, chiar și minim.

Vrem să generăm măcar un pic de dăruire din partea noastră, pe care Lumina Superioară va putea să o corecteze dându-i forma corectă. Apoi, după lumina corectoare a AB-SAG, se va revela lumina care ne umple, și Îl vom cunoaște pe Creator, iar asta pentru a-I aduce Lui mulțumire.

Lucrul principal pe care trebuie să îl construim în noi este încrederea. Totul depinde de pregătire, iar în legătură cu rezultatul pregăririi și cu acțiunea însăși nu e nimic de făcut. Vorbind la figurat, ai la cină ce ai pregătit de mâncare. Se spune ”Cel ce nu a muncit în seara de Șabat, de unde va mânca el în ziua de Șabat?” Iată de ce munca principală nu se face la congres ci înaintea lui.

Mai sunt optsprezece zile până la congresul din St. Petersburg. Acesta promite să aducă un număr record de participanți. În plus, se desfăsoară imediat după congresul din Krasnoyarsk, și nu am avut niciodată o diferență atât de dramatică dintre proprietățile vaselor ce se arată prin aceste două întâlniri.

Pe scurt, noi avem o muncă precisă. Trebuie să facem aceelași lucru ca în Krasnoyarsk, dar în alte condiții interioare și exterioare, într-un alt strat al dorinței generale. Diferența ne este clară și înțelegem că trebuie să o neutralizăm. Dacă reușim să creeam aceeași atmosferă în St. Petersburg, aceeași unitate, aceeași transparență, ca în Krasnoyarsk, ni se va dărui o mare revelație.

Totuși, repet: Este necesară munca de pregătire a fiecărui individ și a noastră împreună. Dacă am fi avut un aparat care să măsoare nivelul de pregătire, l-aș fi pus la intrarea in sala congresului și i-aș fi lăsat sa intre doar pe cei care ar întruni condițiile și pe ceilalți i-aș fi trimis acasă. Toți trebuie să înțelegeagă asta; dacă nu participă corect într-un efort comun, el face un rău ce se întoarce asupra lui însuși în măsura în care îi păgubește pe toți ceilalți.

Aceasta este o lege foarte aspră. Deci, în primul rând trebuie să verificăm dacă toți participanții sunt pregătiți pentru congres.

Pe lângă asta, de azi înainte trebuie să discutăm despre întâlnirea urmîtoare, să pregătim și să distribuim materiale pentru a crea un teritoriu general online unde toți vor putea pune întrebari în diverse limbi. Noi vom traduce aceste întrebări și le vom răspunde. Avem nevoie de un comitet pentru a se ocupa de toate problemele din cadrul pregătirii spirituale pentru congres. Grupurile din St. Petersburg si Moscova să aibă grijă de pregătirea fizică si organizațională, cu tot efortul, iar noi trebuie să îi ajutăm în alte domenii.

Din Discuția despre Congresul din St. Petersburg 23/06/13

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: