Intelectul e un instrument de lucru cu dorintele noastre

Intrebare: Intelectul meu poate intelege usor ceea ce e scris in Cartea Zohar?

Raspunsul meu: Intelectul nostru poate intelege doar ceea ce simtim. E capabil sa perceapa doar ceea ce se simte in interiorul materiei noastre, sau a dorintei noastre.

Chiar si in matematica, atunci cand operam cu cifre, acestea sunt aranjate in interiorul nostru, in conformitate cu marimea dorintelor noastre, mari sau mici. Prin urmare, totul trebuie sa se aseze in interiorul nostru, in materia din care suntem compusi – sentimentele noastre. Nu putem face nimic impotriva acestui lucru, intrucat acesta e modul in care ne-a facut Creatorul.

Apoi, ne activam creierul si incepem sa vedem diferenta intre cifre: unul pare mai mare, altul mai mic, acesta e pozitiv, acela e negativ. Astfel operam, iar motivul pentru care primul lucru pe care trebuie sa il facem, este sa ne dezvoltam simturile – dorinta de a primi si toate formele ei, precum si dorinta de a oferi.

Creierul si intelectul nostru servesc doar ca ajutor pentru construirea legaturii intre diferitele nivele ale dorintei noastre de a primi placere si dorinta de a darui. Aceasta e functia intelectului; sa conecteze diferitele forme ale placerii.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: