Intelegand granitele dorintelor

De ce, dupa ce un suflet (Nukva) parcurge un stadiu in dezvoltarea sa, inca mai cunoaste limitari? Analiza dorintelor (realizarea raului) apare in 100% din dorinte (Kelim), iar corectarea, adica implementarea dorintelor de dragul daruirii, are loc in masura in care este posibil, adica doar in unele dorinte. Nukva restrictioneaza alte dorinte prin limitarea sa.

Noi stim ca unele dorinte se refera la inima de piatra (Lev HaEven) si ele nu pot fi folosite pentru a primi de dragul daruirii pana la sfarsitul corectiei (Gmar Tikkun).

Insa, de ce este necesar sa asteptam? De ce nu poate fi corectata aceasta inima d e piatra chiar acum, impreuna cu alte dorinte?

Faptul ca noi corectam constant doar o parte a dorintelor (lasand inima de piatra) ne impinge sa obtinem o dorinta aditionala si astfel aceasta limitare actioneza in beneficiul nostru. O persoana este fortata sa isi separe dorintele, sa ia o decizie referitoare la fiecare dorinta si detaliu. Unde este GE (Galgalta ve Eynaim), unde este AHP, care dorinta este de a primi pentru a darui si care dorinta este de a darui pentru a darui?

O persoana vede asemenea diferente in toate dorintele datorita faptului ca inima de piatra este partial prezenta in ea si asta ajuta persoana sa stabileasca granitele dorintei.  Tocmai la limita clarificarii capacitatilor noastre putem dobandi senzatia, contrastul calitatilor in concordanta cu legea de a prefera Lumina din intuneric.

Aceste limitari, atunci cand simtim ca putem actiona doar in aceasta limita insa nu o putem trece, ne da abilitatea de a percepe proprietati diferite si combinatiile lor (cuprinderea). Noi revelam noi proprietati, Creatorul deasupra creatiei si granita dintre dorinte.

Din partea 3 Lectia zilnica de Cabala 21.09.2010 , Sudiul celor zece Sfirot  

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: