Intelegerea de Aur

Prefata la Comentariul Sulam, Trei a aparut din Unul, Unul exista in Trei, Paragraful 52: Astfel, a fost explicat ca discernamantul al doilea in cresterea MAN de Zeir Anpin al ISHSUT este de a uni cele doua linii ale ISHSUT, dreapta si stanga. Ele pot straluci doar prin Masach de Hirik in Zeir Anpin (Paragraful 39), care completeaza prin ele linia de mijloc si determina cele doua linii ale Bina…

Sunt doua linii in Bina: linia dreapta, care este Hasadim (Mila) si linia stanga, care este Hochma (Intelepciune). Ele nu sunt capabile sa se uneasca. De fapt, fiecare este gata sa ocupe 100% dorinta doar pentru sine. Ele raman in opozitie una cu alta.

Totusi, ele nu pot emanate una fara alta! Amandoua vin de Sus, dar este, ca si cum linia dreapta ar spune: Cum este posibil fara daruire? Nu este daruirea scopul creatiei? In timp ce linia stanga ar sustine: Eu sunt fundatia creatiei! Sunt Lumina Hochma care trebuie revelata in ea! Cum se poate fara mine?

Si astfel ele se cearta una cu alta fara posibilitatea unui compromis, sau a unei reconcilieri. Totusi, in acest acord mutual, intelegerea dintre ele, sta solutia: primire pentru placerea de a darui.

Pentru a facilita aceasta intelegere, este necesar al treilea factor. Acest al treilea factor ingaduie fiecareia sa se urneasca din puternica pozitie avuta si sa inteleaga cealalta parte. Solutia sta la mijloc. Solutia nu este un compromis! Mai degraba, este o oportunitate unica pentru cele doua parti de a se intelege una pe cealalta, a se imbraca una in cealalta, si a ajunge la intelegerea de aur.

Inainte de linia de mijloc, tot ce exista, erau doar calitatile Creatorului. Creatia incepe cu linia de mijloc, care permite unirea dintre daruire si primire. Acesta este modul prin care creatura poate participa in totalitate la daruire si poate deveni similara cu Creatorul. Este asa, precum un copil ii uneste pe parintii lui (cele doua linii opuse ale Creatorului), si astfel realizeaza ceea ce numim o familie.

Din partea 2 Lectia zilnica de Kabbalah 08.06.10, Prefata la Comentariul Sulam

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed