Înţelepciunea inimii

Tora , „Exodus (Ki Tissa) , „31:1-31:5 : Domnul a vorbit lui Moise, şi a zis : „Vezi , am chemat pe numele Bezalel, pe fiul lui Uri, fiul lui Hur, din seminţia lui Iuda, şi l-am umplut de duhul lui Dumnezeu, cu înţelepciune, cu înţelegere, cu cunoştinţă şi cu [talent pentru] tot felul de măiestrii, pentru a-l face maestru ţesător, pentru a lucra cu aur, cu argint şi cu cupru, în meseria de pietrar şi în meseria de tâmpla, pentru a face fiecare [fel de] muncă .

Atributul de Bezalel sau înţelepciunea inimii este revelat atunci când ne putem exprima atributul de iubire şi dăruire în lucrarea care se manifestă în mod evident în lumea spirituală. Fiecare dintre noi are atributul de Bezalel, dar trebuie să-l descoperim în noi. Nu este vorba despre o anumită persoană care are abilităţi de a efectua orice fel de muncă. Noi toţi trebuie să învăţăm să ne exprimăm atitudinea noastră altruistă faţă de ceilalţi, astfel încât aceasta să se deschidă şi în alţii .

Cea mai mare expresie a atributului uman de iubire şi dăruire asupra lumii şi prin asta, asupra  Creatorului, se numeşte „construirea Templului ” cu toate caracteristicile sale, atunci când totul devine o casă generală pentru o singură dorinţă generală. Toţi cei care urmează calea spirituala până la sfârşitul corecţiei trebuie să devină mai întâi Israel (Yashar – El , direct la Creator), apoi Levi şi apoi Cohen şi să descopere asemenea atribute ca Moise, Aaron, marele preot şi Bezalel.
O persoană poate să îşi schimbe inima de piatră, ego-ul său, în similaritate şi echivalenţa totală de formă cu Creatorul, prin şlefuirea acesteia într-o bijuterie, adică inserarea întregii iubiri în inima de piatră. Măsura iubirii din ea o transformă într-o bijuterie, sau aşa cum se spune în Cartea Zohar, într-un trandafir.

Aceasta este lucrarea atributului Bezalel în atributul înţelepciunii inimii. Dar această inimă înţeleaptă ne transformă într-o fiinţă umană. Când avem Lumina Hochma şi Lumina Hassadim, ne putem transforma starea noastră cea mai întunecată şi cea mai egoistă într-un trandafir, care simbolizează atributul în care este revelat Creatorul.
Din ” Secretele din Cartea Eternă ” KabTV lui 9/2/13

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed