Intelesul Spiritual al Zeciuielii

Intrebare: Care este semnificatia spirituala a zeciuielii? (Maaser)

Raspuns: Zeciuiala este separarea celei de a zecea parti a Malchut. Torah ne sfatuieste sa stam deoparte de partile care in loc sa fie folosite direct pentru daruire pot fi folosite numai prin societate. Acest calcul este efectuat numai prin prisma daruirii de dragul Creatorului.

Tora descrie multe tipuri de taxe, dar toate sunt bazate pe un singur principiu: Pentru ca sunt incapabil sa daruiesc anumite dorinte pe care le am si Lumina care vine la mine, trec aceste dorinte la dorinta generala (Kli). Intr-o dorinta comuna, prin societate, sunt in stare sa am grija de ele.

Kli-ul meu este partial, adica ecranul acopera numai o parte din dorintele mele, in care sunt pregatit sa primesc de dragul daruirii. Cum pot sa corectez partea in care nu sunt in stare sa daruiesc?

Primesc Lumina pentru acea parte si transfer dorinta de a primi placere cu Lumina primita la un Kli exterior. In acest mod il pregatesc pentru corectie. Nefolosind Maaser astazi (a zecea parte din Malchut care nu poate fi corectata), pregatesc aceasta parte pentru corectare prin societate.

In stiinta Kabbalah studiem dorintele noastre numite haine si case. Ele devin corectate vazandu-le prima data ca externe mie si apoi transferandu-le in interiorul meu.

Acelasi lucru se aplica si Masser-ului. Il transfer pentru folosire externa dar apoi el devine internalitatea mea si se intoarce la mine cu dorinte pe care la inceput nu le-am considerat ca fiind ale mele. Pentru moment, in senzatiile mele, nu pot corecta aceasta parte pentru a o folosi pentru primire de dragul daruirii.

Din prima parte a Lectiei zilnice de Kabbalah 28.04.10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed