Intentiile Practice si cele Sentimentale

Intrebare: Daca Zohar-ul si Talmud Eser Sfirot Studiul celor Zece Sfirot descriu acelasi sistem, si in ambele reusita nu este pe cale mentala, atunci de intrebarile cu privire la Talmud Eser Sfirot sunt acceptate, iar cele referitoare la Zohar, nu?

Raspunsul meu: Scopul principal al Zohar-ului este de a construi intentiile. Trebuie sa-l citesc si sa-l percep ca pe un remediu(Segula-minune). Este scris intr-o asemenea maniera incat individul insusi dezvaluie in mod gradat logica sa intima, relatiile dintre lucruri si explicatiile. La urma urmei, el se reintoarce in mod constant la acelasi subiect al sau. Este o discutie permanenta despre trei linii (linia din dreapta, linia din stanga si linia din mijloc) si nimic altceva.

De aceea, atitudinea noastra fata de Zohar trebuie sa se concentreze pe un singur obiectiv, dorinta ca el sa ma influenteze. Lumina care Reformeaza imi parvine prin aceasta grila, acest tipar si cladeste in si cu materia mea (simpla dorinta) un sistem similar cu acesta, si anume un sistem al Lumilor Spirituale.

In Talmud Eser Sfirot si in Zohar am aceeasi intentie si anume, de a primi Lumina care Reformeaza: oricum, in Talmud Eser Sfirot, pun mai multa ratiune, in timp ce in Zohar ma lupt pentru mai multa simtire. Asa ca o intentie este practica iar cealalta este senzitiva. Acesta este modul in care functioneaza aceste doua mari Carti. Oricum, trebuie sa pretind de la ambele numai Lumina care ma va transforma si corecta.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: