Intotdeana, un nou inceput

Munca spirituala reincepe in mod constant. Trebuie sa intelegem asta, sa acceptam asta, si sa fim recunoscatori pentru acest nou inceput. O persoana incepe intotdeauna, ca si cum nu ar fi avut nimic inainte. Totul se sterge.

Nukva se intoarce intotdeauna la starea sa de inceput (virgina). Asta inseamna ca, eu nu retin niciuna dintre experientele mele de viata in calea mea catre El; intregul contact cu Mirele, sau Creatorul dispare. O persoana nu ar rebui sa ia cu sine nimic din trecut. Este exact invers: El ar trebui sa se roage sa primeasca abilitatea de a uita totul. Este mai bine daca nu stie nimic.

In dorinta noastra egoista, suntem incapabili sa ne imaginam cum poate o persoana sa isi respinga experienta. Avem nevoie de minte doar pentru a incepe de la zero de fiecare data, de la o foaie alba de hartie. Daca suntem capabili sa facem asta, atunci suntem cu adevarat aproape de credinta sau daruire.

Nu am vevoie de minte pentru a darui. Tot ceea ce am nevoie este o atitudine pura care nu se leaga prin nimic de o stare trecuta, care era desigur corupta, pentru ca nu am atins Infinitatea si Sfarsitul Corectiei. Prin urmare, Nukva si Zeir Anpin se intorc de fiecare data la starea lor minima, un punct si sase Sfirot.

O persoana are nevoie sa invete acest lucru ca pe o conditie necesara pentru avansarea sa pe care sa incerce sa o accepte cu intelegere, iubire, si bucurie de fecare data cand incepe de la zero.

Din partea 3 Lectia zilnica de Cabala, 15.09.10, Studiul celor Zece Sfirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: