Într-o lume a temerilor care au fost realizate

Suntem la nivelul de pregătire pentru lumea spirituală numită  „această lume”. În starea noastră astăzi, la acest nivel, există toate condițiile necesare pentru a stabiliza în noi adevărata frică spirituală, care este prima poruncă. Nu este genul de frică pe care o simțim în această lume, nu sunt grijile și temerile corporale de care o persoană este plină, cum ar fi permanenta teamă că ceva se poate întâmpla cu ea, îngrijorându-se pentru trecut și viitor, pentru ceea ce se va întâmpla cu ea și cu cei care îi sunt dragi.

Trăim mereu în această teamă animalică și, deși în cele mai multe cazuri nu percepem asta, este teama care ne călăuzește în fiecare moment al vieții noastre. Dar trebuie să limitez această teamă corporală și să construiesc peste ea frica corectă – dacă pot dărui Creatorului, dacă voi dezvălui bunătatea Lui și dragostea Lui!

Dacă în loc de teama corporală construiesc în mine o teamă spirituală, voi corecta astfel, dorința mea.

Această lume a fost creată pentru acest scop, pentru a te exercita pe tine în ea și a trece de la temerile corporale la o teamă spirituală. Nu există nici o lipsă pentru teama corporală; o persoană se teme permanent de ceva. Aceasta este existența noastră corporală: o teamă constantă ca nu-mi va lipsi nimic, că pot să mă hrănesc, că nu voi fi rănit, că mândria și onoarea mea nu vor fi afectate. Toate simțurile mele corporale operează la frică, la păstrarea limitelor mele personale, astfel încât nimeni să nu fie capabil să le invadeze.

Munca noastră, cu toate acestea, este opusă: este de a sparge limitele noastre spre exterior, deschizându-ne pe noi înșine și încorporându-ne în alții! Astfel, spargem limitele pe care teama ni le înfățisează. Limitele fricii descriu imaginea mea pentru mine, corpul meu. Apoi vine următorul cerc al fricii, care descrie tot ceea ce văd în jurul meu: rudele mele, casa mea, iar apoi cercuri tot mai externe.

Această întreagă imagine îmi este reprezentată de către frică, și numai pe această bază  simțurile mele funcționează. Dacă mediul îmi dă puterea și dorința de a ieși din mine însumi, voi începe să simt cât de bine este să fiu în afara granițelor mele egoiste. Apoi voi folosi puterea mediului în scopul de a limita teama mea corporală și voi dobândi o teamă adevărată, teama de Creator, îngrijorându-mă doar dacă pot darui Lui și dacă El îmi va fi dezvăluit ca Cel care îmi dăruiește.

Dacă mă îngrijorez doar cu privire la această teamă adevărată, Creatorul îmi va da Masach (ecranul) și se va dezvălui pe Sine în fața mea.

Din partea 1 a Lecției zilnice de Cabala 3/9/12, Shamati  38

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed